Накипіло: жителі району Картонного комбінату вимагають звільнити заступника міського голови Дмитра Ткачука

Накипіло: жителі району Картонного комбінату вимагають звільнити заступника міського голови Дмитра Ткачука

У Житомирі вибухнув скандал: жителі «Бумажки» збирають підписи за звільнення заступника мера з транспортних питань Дмитра Ткачука.

У мережі Facebook з'явилося багато дописів від містян приблизно такого змісту, як на сторінці активіста Олександра Громова: «Сьогодні почався збір підписів жителів Житомира за відставку заступника голови м. Житомира Ткачука. Попередньо планується зібрати до найближчого засідання виконкому 300 підписів жителів Житомира. Люди втомились від недолугих експериментів у транспортній сфері міста, люди не вірять лоббісту інтересів приватних перевізників, який знищує комунальних перевізників, замість того щоб розвивати транспортну інфраструктуру. Окрім дешевого піару Ткачука і його команди, люди не бачать нічого...

Ми всі є представниками громади м. Житомира і як платники податків, на гроші яких купується і утримується комунальний транспорт, за гроші яких утримується місцева влада, прагнемо, аби майно, придбане за наші кошти, використовувалось в інтересах громади в повному обсязі, а не збагачувало окремих приватних осіб, вимагаємо прийняти наші вимоги по вирішенню проблеми транспортного колапсу і звільнити заступника голови м. Житомира Ткачука Д.Г, задовольнити вимоги в термін до 07.12.2018 року».

Повідомлення такого змісту почали розповсюджуватися ще напередодні, але керманичі міста вперто не звертали на це увагу. Нарешті людське незадоволення станом речей вибухнуло.

Відео дня

Активіст Дмитро Антонець розповідає: «Як вже всі чули, жителі району Паперової фабрики, чи, як кажуть у народі, «Бумажка», вимагали неодноразово покращити транспортне сполучення з містом. На сьогодні вже виїхав працювати новий приватний маршрут №20 (110/4), курсує комунальний № 53С, окрім маршрутів 23, 11 і тролейбуса №8. Достатньо почекати декілька хвилин, і транспорт є! Зник натовп на зупинці! То вже все добре, чи як? Час покаже, але, на жаль, думку громади проігноровано. Чому тоді жителі району «Бумажка» та житомиряни в цілому налаштовані зібратися 5 грудня о 10.00 біля міської ради та піти на засідання виконавчого комітету, щоб підняти питання відставки Дмитра Ткачука? Відповідь проста: дістало! Нам постійно розповідають про чарівні реформи у транспортній сфері, негідників-перевізників та принца, який відважно відстоює права простих містян. Як у казці. Але людям набридло слухати казки та чекати далекої перспективи великих перемін. Їздити потрібно вже сьогодні, а особливо малозахищеним верствам населення. Навіть маленька дитина зрозуміє, що на посаді повинен бути перш за все спеціаліст, щоб якісно втілити в життя всі ті ідеї транспортних реформ. Дмитро Ткачук має 5 років досвіду роботи бухгалтером, але аж ніяк не в транспортній сфері. То для чого його міський голова Сухомлин «протягнув» на таку відповідальну посаду? Може для того, щоб гроші рахувати, а не транспортні графіки та пасажиропотоки в місті? Напевно можемо сказати одне: людина без належного досвіду займає свою посаду. Мабуть, тому на сьогодні ми маємо велику кількість невдоволення з різних питань від великої кількості житомирян відносно даного керівника. Вже набридло слухати про валідатори, закупівлю нових автобусів та інші космічні ідеї, навколо реалізації яких ще більше питань...»

За словами Дмитра Антонця, саме розчарування людей у Дмитрові Ткачуку, як заступнику мера з транспортних питань, змушує їх 5 грудня прийти на засідання виконкому та порушити колективно питання про його звільнення. «Останнім часом ходять плітки, що начальник ТТУ хоче йти на місце Ткачука Дмитра, саме тому сьогодні ініціюється це питання. Але все це не більше, ніж плітки. Коли Сергій Сухомлин буде вимушений звільнити свого протеже, пропонуємо провести відкритий конкурс на посаду та призначити професіонала під контролем громади міста. Це буде відкрито та прозоро», – сказав активіст.

До того ж житомиряни гнівно критикують проведення тендеру на пластикові картки для автоматизованої системи. За цю систему мав би відповідати Іван Фурлет, якому Сергій Сухомлин і зробив новорічний подаруночок, продовживши контракт ще на п'ять років.

Чи досягнуть житомиряни свого, прийшовши з підписами за звільнення заступника міського голови Дмитра Ткачука, – читайте у наступному номері.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up