На межі конфлікту: напад на Службу автомобільних доріг чи відстоювання права на якісні дороги? ВІДЕО

На межі конфлікту: напад на Службу автомобільних доріг чи відстоювання права на якісні дороги? ВІДЕО

У середу, 4 квітня, на офіційному сайті Служби автомобільних доріг у Житомирській області з`явилася інформація, що на їхню адмінбудівлю нібито було скоєно хуліганський напад.

Зазначалося також, що нанесено матеріальної шкоди приміщенню, де розташована Служба.

«Неправомірні дії групи людей, які так і не змогли пояснити цілей свого візиту, очевидно, мали на меті дестабілізувати роботу установи на початку ремонтно-будівельного сезону. Зважаючи на агресивну поведінку «відвідувачів», було викликано представників правоохоронних органів, які зафіксували правопорушення», – йдеться у повідомленні прес-служби Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

У іншої сторони своя точка зору. Ніякого нападу чи акції не було. «Один мій знайомий їхав з Коростеня, автомобіль потрапив у яму, внаслідок чого у нього відірвало колесо. На ремонт автівки пішов цілий день. Яма виникла з вини Служби автомобільних доріг, тому що минулого року були виділені значні кошти на ремонт дороги у коростенському напрямку. Зараз ця траса практично вся у ямах. Зійшов сніг разом з асфальтом», – розповів активіст Ігор Малі.

Відео дня

За словами Ігоря Малі, він з друзями вирішив з`ясувати, куди йдуть кошти, які вони сплачують як платники податків. Люди обурені станом доріг, адже автомобілі доводиться ремонтувати цілий рік, не зважаючи на пору року.

«Прийшли до керівника просто запитати, що відбувається. Але коли ми лише туди підійшли і почали знімати це на камеру, на яку планували взяти інтерв`ю у керівника, виявилося, що двері у будівлю закриті. Ми неодноразово натискали на дзвінок, але нас туди ніхто не пускав. Як може державна установа, у якої чітко прописаний графік роботи з 8 до 17:00, бути закритою?», - обурився активіст.

Як розповів Ігор Малі, їм довелося викликати поліцію. До приміщення вдалося потрапити завдяки жінці, яка виходила звідти. За словами чоловіка, далі розпочалося незрозуміле: «Вибігли троє співробітників, які невідомо звідки взялися, і почали знімати усе на камери мобільних телефонів. Вони поцікавилися, чому ви сюди пришли? Керівник два тижні на лікарняному. На всі свої питання відповіді ми не отримали».

Як зауважив активіст, ситуація з дорогами виводить з себе не лише його, а й усіх автомобілістів. І якби вони прийшли на акцію протесту, то про це було б повідомлено заздалегідь, з дотриманням усіх відповідних правил.

«На ремонт доріг виділені космічні суми. І нам небайдуже, які фірми займатимуться цією роботою. Рік тому, коли я їхав додому, побачив, як у «чудову» літню погоду (під зливою) укладали асфальт. Саме тому ми приїхали дізнатися підрядників, як контролюватиметься процес укладання доріг. Ми не можемо все життя платити за ремонт доріг, яких немає. Вчора ми жодних відповідей не почули, а отримали лише якісь провокації і образливі слова», - продовжив Ігор Малі.

За словами чоловіка, коли на місце події приїхали поліцейські, працівники Служби автомобільних доріг області розповіли їм, що група людей виламала вхідні двері. Хоча, як зауважив, Ігор Малі, на дверях не було навіть жодної подряпини.

У відділі комунікації поліції Житомирської області інформацію про виїзд працівників поліції до адмінбудівлі Служби автомобільних доріг у Житомирській області підтвердили.

«На спецлінію 102 надійшло повідомлення про порушення громадського порядку. На місце події виїжджали патрульні. Згодом заяву щодо неправомірних дій подали обидві сторони, тобто і ті, хто приходив, і ті, до кого приходили. На даний час перевіряється ця інформація», – розповіла у коментарі журналісту «20 хвилин» начальник відділу комунікації поліції Житомирської області Алла Ващенко.

На сайті Служби автомобільних доріг у Житомирській області наголошують, що вони відкриті у своїй роботі. «Зокрема, всі, хто цікавиться розвитком дорожньої галузі в області, може оперативно ознайомитися із інформацією на офіційному сайті: http://zt.ukravtodor.gov.ua/», - зазначають на сайті Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

Ми поцікавилися у директора ГО «Буран» Богдана Фещенка, який вчора теж був серед тих, то ходив до адмінбудівлі САД, чому вони не пошукали необхідну їм інформацію на сайті держструктури, а пішли безпосередньо до керівника. «На сайті ми бачимо тільки гламурні відписки. Там пишуть суми, які були виділені на ремонти доріг, але насправді, коли виїжджаєш на відремонтовані дороги, ти не бачиш цього», - наголосив Богдан Фещенко.

З`ясовувати, був напад на Службу автомобільних доріг у Житомирській обасті чи ні, будуть правоохоронці. Але те, що дорожнє покриття не лише на Житомирщині, але й у всій країні, у жахливому стані – не посперечаєшся.

Ольга Сідлецька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • михаил Нейжмак

    Мало того , что дньги безконтрольно деребанят, так еще и ремонтировать не хотят
  • Юлия Черниш

    Асфальт — це суміш бітуму (відходи від нафтопереробки), та відсіву (відходи від камневидобування). Чому якщо 2 відходи (коштують копійки) з'єднати, вийде недосяжне золото?! Люди не дурні, досить красти! Де дороги?
  • Zhora Korabel

    Скоро люди почнуть самі знищувати провладних хапуг, а для автодорівців є вже окремий котел в аду, будуть варитися в них разом із кацапами сука

    Zhora Korabel reply Zhora Korabel

    Игорь Захарко і ще про підрядчиків
    http://zt-news.org.ua/index.php?newsid=11133

    Zhora Korabel reply Zhora Korabel

    Игорь Захарко я бачив ті ремонти автодорівськи, була яма став горб, це нікому непотрібний спор, всіх в один котел, і на синій вогонь

    Igor Zakharko reply Zhora Korabel

    Автодороці тут ні до чого! Ремонт доріг проводять хз які фірми які по тендерах відмивають гроші. Автодоровці получають копійки з затримкою в пів року і після цих фірм доробляють те що тім в падло було робити. Держ автодор тим всим керує. А обичних працівників ніхто не питає чи є дощ, сніг запердалюй і все. Ти піди пороби в рай автодорі а потом пиши про котли десь там!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up