Купуємо світловідбивальні жилети та починаємо пристібатися в таксі – набули чинності нові зміни до ПДР

Купуємо світловідбивальні жилети та починаємо пристібатися в таксі – набули чинності нові зміни до ПДР

В Україні стали чинними зміни до ПДР, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Для водіїв та пасажирів

  • <

    Відео дня
    /li>

Поспілкувавшись з інструктором однієї з житомирських автошкіл, можна сказати, що від нових правил він, м’яко кажучи, не в захваті.

Змоделюємо ситуацію: ви навчаєтесь водінню та вперше з інструктором виїхали у місто. Звичайно, будь який учень спочатку буде хвилюватися і велику роль у подоланні цього страху відіграє саме інструктор, який підстраховує учня. 

Важливо розуміти, що кожна людина реагує на стрес по різному: декого може заціпити, хтось, не розрахувавши сили, виверне кермо чи не встигне вчасно натиснути на гальмо. Інструктор відповідає за учня та за авто, тому має оперативно зреагувати у критичній ситуації. Ремінь безпеки в цьому випадку може стати йому на заваді – інструктор повинен мати змогу вільно рухатись, щоб діставати до всіх елементів панелі управління.

Для велосипедистів

Для пішоходів

Водночас жодних штрафів за відсутність таких елементів поки що не передбачено.

Цікаво, що ж думають українці про нововведення. Ми почитали коментарі під публікацією заступник начальника Департаменту патрульної поліції, відібрали самі цензурні та ділимось з вами. Скажемо одразу – думки дуже різні.

«А як вчасно! Пiд час довбаноi пандемiї. Щоб лишнiй раз обмацати всi ременi в таксi i щоб пiсля когось вони по тобi терлись. Театр абсурду ще не не досяг свого апогею», – ділиться своєю думкою Volodymyr Kosiachenko.

«Я ось теж за ремені безпеки не згідний, якщо людина не хоче ними користуватися це його життя, безпека, в такому випадку потрібно законом чи новими правилами заставити і подушки безпеки на всі авто встановлювати, це ж теж для безпеки», – написав Andrei Korsun.

«Шановний пане Олексію! Ви мабудь не в курсі що інструктору з навчання необхідна деяка свобода рухів коли за кермом учень?», – написав Анатолій Бульба.

«Пристібаюсь і всім раджу. А от з останнім пунктом не зрозуміло. Не знаю дівчат які на норкову шубу будуть світловідбивальні маркери ліпити», – Григорій Голубничий.

 «Сорі, щодо світлоповертальних елементів – як це працюватиме? Поліція буде зупинятись та штрафувати пішохода за те, що він перейшов дорогу без цих елементів на одязі?», – цікавиться Андрій Лохматов.

 «Сподіваюсь, що тепер стане легше водіям транспортних засобів. Маю на увазі пішоходів зі світлоповертальними елементами. Тих, хто виконуватиме Правила, однозначно стане більше, а значить видимих пішоходів побільшає, а щодо тих, хто Правила не виконував і не збирається, у водіїв буде більше шансів захистити себе у випадку ДТП з пішоходом», – розмірковує Hennadii Panasenko.

«В "жигулях" та інших авто, не іномарках, на задньому пасажирському сидінні не має ременів безпеки. Хто ці правила придумав, не всі їздять на крутих іномарках!», – пише Анна Дорож.

«Дуже добре. А як щодо цивільної відповідальності велосипедистів? Адже вони є повноправними учасниками дорожнього руху, а на полосі для маршрутних транспортних засобів, читай - на дорозі, вони також можуть стати винуватцями ДТП. Як з цим? Коли для велосипедистів буде обов'язок мати страховий поліс цивільної відповідальності?», – Valentyn Krotevych.

Кравчук Марія

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up