Китайську компанію можуть відсторонити від реконструкції дороги Київ - Чоп

Китайську компанію можуть відсторонити від реконструкції дороги Київ - Чоп

Через низку порушень умов контракту головний інженер-резидент звертатиметься до Укравтодору про розірвання контракту з китайською компанією, що має виконувати роботи з розширення Київ-Чоп.

Про це було наголошено на нараді  у приміщенні Служби автомобільних доріг у Житомирській області, - інформмує прес-служба САД у Житомирській області.

Зустріч між керівництвом САД, ДП «Житомирський облавтодор» з представниками китайської компанії відбулась за участі радника голови Житомирської обласної державної адміністрації Валерія Повара.

  • Була скликана нарада з приводу ситуації, що склалася на 139-му кілометрі шляху М-06 Київ-Чоп, де у зв’язку з відкриттям вибоїни був затруднений рух автотранспорту. Внаслідок чого життя і здоров’я громадян та гостей України були в небезпеці, - такими словами розпочав нараду заступник начальника САД з ремонту та експлуатаційного утримання автошляхів Андрій Золотько та додав, що Служба з  проханням усунути дану проблему неодноразово зверталась до пана Чена, але жодних дій з боку підрядної організації не було.

Андрій Савелійович наголосив, що Службою автомобільних доріг у Житомирській області, як власником шляху, у червні було видано ордер китайській компанії і з цього часу за безпеку руху несе відповідальність Sinohydro Corporation Limited (КНР).

Відео дня

Представник генпідрядника дав пояснення: «ми знайшли компанію, яка це змогла б зробити».

Мова йде про ДП «Житомирський облавтодор», яка останні роки обслуговувала цю ділянку шляху. Але всі домовленості відбуваються усно.

«Угода про аварійний ямковий ремонт та експлуатаційне утримання даної ділянки шляху на час реконструкції Київ-Чоп повинні бути укладені у найближчий час», – така позиція головного інженера-резидента з технічного нагляду Георгіоса Папапавлоу.

Нагадаємо,  що у листопаді 2017 року очільник Держагентства автомобільних доріг Славомір Новак та представник китайської компанії Sinohydro Corporation підписали угоду про реконструкцію відрізків траси М-06 Київ-Чоп на териорії Житомирської області.

Строк виконання робіт – 2 роки.

Контракт укладено у рамках проекту “Поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до Києва”.

Фінансування проекту здійснюється за кошти Європейського банку реконструкції й розвитку, а також Європейського інвестиційного банку.

Проектом передбачається реконструкція дороги й доведення її до технічної категорії “1-Б” (ділянка довжиною 22,3 км) з 4-смуговою бетонною проїзною частиною (2х7,5м), а також будівництво й реконструкцію 4 транспортних розв’язок в двох рівнях, реконструкцію 3 існуючих шляхопроводів через залізничні колії, реконструкцію існуючого мосту через Кам’янку, будівництво 2 пішохідних мостів, реалізацію засобів освітлення й сучасних засобів організації безпеки руху.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Игорь Коцюба

    сто відсотків, ні яких відкатів а наші щурі шукають як їх усунути це ж золоте дно. вони приїхали робити дорогу з нуля а не латати ямки. Нашим тільки дай то вони десять років це участок будуть робити
  • Саша Чёрный

    Неужели они строят хуже наших криворуких или всё-таки не дают дербанить бабло?
  • Максим Кухарчук

    Дивно все це ні?))
  • Igor Pavlenko

    Все зрозуміло, китайці відмовились платити віддати!!! 👍
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up