Епопея з тротуарами продовжується

Епопея з тротуарами продовжується

У центрі Житомира вже майже рік «ремонтуються» тротуари. Роботи повинні були завершити у жовтні 2016 року.

На дворі травень 2017. Більша частина робіт навіть не розпочиналася. І складається таке враження, що місцевих чиновників усе влаштовує, вони і надалі продовжують платити бюджетні кошти львівській компанії, яка має виконувати роботи.

Не дивлячись на те, що міський голова заявляв ще у 2016 році, що угоду з підрядником буде розірвано, «віз і досі там». Міські чиновники за цей час не лише не змогли розірвати угоду, вони навіть не спромоглися звернутися до суду, щоб відшкодувати збитки, які зазнає місто через неякісні роботи.

Захищати інтереси міста та його мешканців у чиновників виходить дуже погано. Проте вони дуже вміло та оперативно перераховують львівській компанії бюджетні кошти. Цього року їм перерахували 1,6 млн грн, останній платіж був здійснений 18 квітня 2017 року і ці кошти було заплачено авансом за ще не здійснені роботи. Коли я запитав у радника міського голови (який, до слова, зовсім скоро може стати заступником міського голови), чому місто перерахувало півмільйона авансу, він відповів, що у них були усні домовленості.

Відео дня

Нормально так, усно домовилися, перерахували кошти з бюджету, а тепер компанія просто припинила роботи. І взагалі, хто давав міським чиновникам право домовлятися усно, вони ж не на своєму підприємстві працюють, а найняті громадою для захисту та відстоювання інтересів міста. Все це дуже нагадує схему для розкрадання місцевого бюджету. І поки це буде продовжуватися, якісних тротуарів у Житомирі не буде. Так само, як і якісних доріг, парків, скверів, громадського транспорту та усього іншого, за що беруться місцеві чиновники.

Запитання як завжди риторичне, хто буде відповідати за таку діяльність і витрачені кошти? Після того як компанія-підрядник отримала кошти на роботи, вона припинала їх виконувати та просто зникла.

У міській раді жодних висновків робити не хочуть. Чиновники замість того, щоб оголошувати новий тендер та шукати надійну компанію, хочуть віддати підряд на виконання решти робіт без проведення жодних тендерів.

Невже у представників місцевої влади та чиновників відсутній інстинкт самозбереження? Чи вони думають, що будуть при владі вічно і їм усе «сходитиме з рук»?

Микола Череднік

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up