Двоє пішоходів загинули на дорогах області

Двоє пішоходів загинули на дорогах області

31 березня у Радомишлі мотоцикліст смертельно травмував літню пенсіонерку, а уночі 1 квітня у Коростенському районі вантажівка збила молодого чоловіка. За вказаними подіями розпочаті досудові розслідування.

Близько півдня 31 березня у м. Радомишлі 25-річний житель райцентру, керуючи мотоциклом «BMW», на одній з вулиць здійснив наїзд на 88-річну жительку с. Малої Рачі, яка, попередньо, переходила дорогу у невстановленому місці. Отримані травми виявились несумісними з життям літньої жінки.

Біля 1-ї ночі до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинула молода людина. На місці події, на 153 км автодороги Київ – Ковель, працівники слідчо-оперативної групи попередньо встановили, що 22-річний водій вантажівки «Volvo», житель Волинської області, здійснив наїзд на 22-річного жителя райцентру, який рухався узбіччям у попутному напрямку.

Унаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження, від яких загинув на місці.

Відео дня

За обома ДТП розпочаті кримінальні провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Триває з’ясування всіх обставин події.

Поліція звертається до водіїв транспортних засобів: постійно проявляйте пильність по відношенню до пішоходів, надавайте їм перевагу в русі при проїзді перехресть і пішохідних переходів. Особливо будьте уважні в місцях можливої появи дітей на дорозі. Вам належить головна роль у попередженні ДТП.

Шановні пішоходи! Переходьте дорогу виключно у встановлених місцях, переконавшись у безпечності ваших дій. Не виходьте на автошлях раптово, з-за припаркованого автотранспорту. Знімайте навушники, якщо рухаєтесь поблизу дороги – інакше ризикуєте не почути попереджувальних сигналів про наближення автомобілів та небезпеку.

Пам’ятайте, що навіть при невеликій швидкості руху водій не здатен миттєво зупинити автомобіль, відтак ступаючи на автошлях, переконайтеся, що керманичі транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри.

Батькам варто нагадати дітям правила дорожнього руху та власним прикладом демонструвати їх дотримання. Нагадайте їм про заборону бігати через автошлях, виїздити на переходи на велосипеді, роликах, бордах тощо. Подбайте про вашу безпеку!

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera 12:20 Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо 12:00 Вночі у Житомирі виявили літню пані, яка загубилася 11:40 5 аргументів про необхідність щеплення від кашлюку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up