Дібратися до роботи і вижити: у Житомирі з мікрорайонів люди не можуть дістатися роботи

Дібратися до роботи і вижити: у Житомирі з мікрорайонів люди не можуть дістатися роботи

Місцева ж влада наголошує – карантинні обмеження

«Дібратися до роботи і вижити» – у Житомирі вже можна починати знімати блокбастер з такою назвою.

Ще з серпня у мікрорайонах міста були проблеми з тим, аби дістатися центру на громадському транспорті. 

Справа в тому, що на сьогодні діють карантинні обмеження, у зв’язку з чим людей буквально випихають з тролейбусів, якщо туди намагається зайти хтось «зайвий». Не одна історія з вуст житомирян звучала про те, як кондуктори не впускають людей до транспорту, мовляв, обмежена кількість. З криком і силою також буває…

Відео дня

Така ситуація спостерігалася на Крошні. Житомирянка написала на своїй сторінці у фейсбук про те, що дібратися до роботи з даного мікрорайону нереально:  «На роботу вчасно? З Крошні, зупинка Агроколедж, нереально! Впродовж пів години, з 8:11, шість тролейбусів не взяли жодного пасажира, сьомий – одного з дозволу, одна бабуся, поки інша воювала з кондуктором, досягла свого. На табло чергова надія все-таки під'їхати, але на зупинці знову чоловік 30... І це при тому, що окремі маршрутки людей брали. Можливо, є доцільним хоча б у часи пік 12-й маршрут запустити?». 

Тоді у міській раді пояснили, що під вересень збираються збільшити кількість випуску транспорту до 86-87 одиниць, і, звісно, нагадали про постанову Кабміну щодо обмеження кількості пасажирів у громадському транспорті під час карантину.

Проте на ці пояснення одразу відреагував ексзаступник міського голови Дмитро Ткачук. Він у соціальній мережі Фейсбук вмістив публікацію, в якій зазначив, що деяким посадовим особам Житомирської міської ради варто «або хрестика зняти, або труси вдягнути».

«Перший тиждень вересня пройшов прогнозовано: в тролейбус “не можна”, в маршрутку неможливо. Послухав коментарі посадових осіб міської ради, які імітують бурхливу роботу. “Діє постанова Кабміну і карантинні обмеження”, – кажуть вони. Так, щоб коротко, то можу сказати: “Або хрестика зніміть, або труси вдягніть”. У документі справді сказано, що у міському громадському транспорті не можна перевозити пасажирів більше, ніж місць для сидіння відповідно до техпаспорту – зазначив Дмитро Ткачук і наголосив, що в тролейбусах про людей дбають, а в маршрутках про обмеження під час карантину – не чули. – Як і тисячі житомирян, я неодноразово був свідком ситуації, коли кондуктор тролейбуса, як на амбразурі, ледь не фізично забороняє людям зайти, бо у неї наказ не пускати, а слідом приїжджає маршрутка, в яку водій утрамбовує скільки влізе, і навіть більше, йому можна. Вимога постанови покликана зменшити щільність контактів між людьми, щоб знизити ризик поширення вірусу. Але в результаті все це перекреслюється. У тролейбусах і трамваях у нас бережуть людей, а в маршрутках закривають очі і на кількість пасажирів, і на маски».

Одразу після цього ексзаступник опублікував хроніку випуску транспорту, починаючи з 2016 року, де видно, що зараз випустили менше одиниць транспорту, ніж у минулі роки: «2016 рік – випуск тролейбусів – 86 шт. 2018 рік – випуск тролейбусів – 93 шт. Впродовж цього літа вже приїхало 16 нових додаткових тролейбусів. 1 вересня 2020 – на лінію виїхало 85 тролейбусів. 85 тролейбусів – це збільшений випуск?».

Журналісти редакції «20 хвилин» звернулися до заступника міського голови Олександра Шевчука, аби отримати коментар щодо сьогоднішніх проблем з проїздом у громадському транспорті. За його словами, Дмитро Ткачук сам надавав у кінці 2019 року план щодо випуску рухомого складу в кількості 86 одиниць:

 «На сьогодні у нас карантин не відмінений, він продовжений. Заходи Кабінету Міністрів щодо обмеження кількості посадочних місць і обмеження перевезення пасажирів у транспорті – діють. Щодо кількості випусків рухомого складу, то на сьогоднішній день згідно з планом він виконується. І Дмитро Ткачук сам надавав у кінці 2019 року план щодо випуску рухомого складу в кількості 86 одиниць. Тому випустити на сьогодні всі 100-110, ми можемо випустити хоч 120 одиниць, але за умови, що буде стільки пасажирів. Він сам на сьогодні знає цю проблему…».

Отож допоки колишній заступник міського голови та теперішній з’ясовують стосунки, люди продовжують відвойовувати місця в громадському транспорті, аби доїхати до роботи. Як порадила місцева влада, створюйте списки та чергу до транспорту.

Валерія Наумова

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Алла Протасова

    Маршрут 8,їздить в Житомирі до 18.00.Пані Іваніцька поновіть свій телефон ,бо з Вами немає зв,язку і організуйте роботу свого ЧП належним чином у період адаптивного карантину!!!
  • Оксана Корниенко

    Маршрут №8 ранок, це жах, неможливо наповнені маршрутки.
  • Людмила Шидогуб

    Ужасс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up