Біля школи № 36 будують піднятий пішохідний перехід

Біля школи № 36 будують піднятий пішохідний перехід

Про хід робіт розповіли у міській раді.

Чому це потрібно? Історично місто було орієнтоване на використання приватного транспорту. Пішохідна інфраструктура фінансувалася за залишковим принципом. Однак, це не шлях Житомира сьогодні. Стратегічний документ міста – Концепція інтегрованого розвитку та План сталої міської мобільності — передбачають безпеку всіх без винятку учасників руху, особливо, коли мова йде про школярів.

Скільки коштує здоров’я? Вартість облаштування піднятих пішохідних переходів вища, за звичайний перехід. Та вартість збереженого життя в результаті впровадження такого технічного засобу організації дорожнього руху, - неоцінена.

Кому це потрібно? Дітям! Батькам! Педагогам! Маломобільним людям!

Відео дня

Скільки це коштує для міста (місцевого бюджету)? Менш як 10% вартості проєкту (внесок міста – проєктна документація, експертиза, технічний та авторський нагляд).

Хто основний донор? Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ)

Хто реалізовує проєкти безпеки? КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради разом із шкільними комітетами з мобільності ЗОШ №36, ЗОШ №8, Житомирського екологічного ліцею №24 та Вересівської ЗОШ.

Яка загальна вартість будівельних робіт? 550, 9 тис. грн.

Що робить проєкт «TUMI: шлях до школи» для безпеки учнів?

  • ЗОШ №36 – будівництво піднятого пішохідного переходу, капітальний ремонт тротуарів, влаштування зовнішнього освітлення, нанесення нової розмітки та встановлення дорожніх знаків згідно з новою схемою організації дорожнього руху;
  • ЗОШ №8 – будівництво острівця безпеки, капітальний ремонт тротуарів, влаштування зовнішнього освітлення, нанесення нової розмітки та встановлення дорожніх знаків згідно з новою схемою організації дорожнього руху;
  • Житомирський екологічний ліцей №24 – будівництво та капітальний ремонт тротуарів і проїжджої частини заїзної дороги, влаштування зовнішнього освітлення, нанесення нової розмітки, встановлення дорожніх знаків та засобів примусового зниження швидкості згідно з новою схемою організації дорожнього руху;
  • Вересівська ЗОШ – капітальний ремонт тротуарів (зі звуженням проїжджої частини перехрестя), нанесення нової розмітки, встановлення дорожніх знаків та засобів примусового зниження швидкості згідно з новою схемою організації дорожнього руху.

Нагадаємо, у Житомирі біля школи № 8 встановили пішохідний перехід з острівцями безпеки. Дізнавшись про суму витрачених коштів, містяни влаштували скандал. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Luda Korotkaa

    Спишут 1,5миллиона.
  • Ole Lukoye

    Коли вже ця влада нажереться? Уколи вже житомиряни почнуть зупиеяти злодіїв при владі? Коли вже цього работягу Сухомлина мєра зупинить суспільство???? Чи так і будемо лизати чобіт паньства і ковтати плювки в наші очі????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up