Житомирські «автогерої»: порушники ПДР у пункті «зупинка і стоянка»

Житомирські «автогерої»: порушники ПДР у пункті «зупинка і стоянка»

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали із соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил парковки житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • Гра «Знайди невідповідність»

Автор цього фото запитує: «Що не так на фото?». Ні, це не про те, що вже кінець квітня, а дерева досі не розквітли. У цьому разі не потрібно бути завзятим автомобілістом чи досконало знати ПДР, щоб помітити порушення. Ця дорога має односторонній рух, а водій-порушник як їхав, так і став.

Відео дня

Користувачі Facebook розмірковують, що ж на цьому фото не так.

 «Зайві дорожні знаки?» – намагається вгадати користувач з ніком Бруно Адольфович.

 «Зайвий автомобіль», – пише Василь Тарасенко.

 «На "кирпич" чувак поехал», – правильно відповів Дмитро Курта.

 «Тут не одностороннее движение нужно было делать, а переставить киоск, который вдалеке возле 5-этажки, расширить дорогу до 2-х полос там, и стала бы нормальная дорога. Но это заморачиваться надо, проще же знак повесить, и все решено», – поділився думкою Oleg Shved.

  • Ніби медом помазано

Саме так, багатьом водіям ніби медом помазано на газонах, так вже вони люблять там паркуватися.

Чергову ситуацію описала житомирянка Мадина Рахматуллаєва. Ось так вона підписала фото: «Водії не можуть паркуватися на газоні. Польова площа. У пункті 15.10 – е Правил дорожнього руху України вказано, що забороняється зупинка на газонах.

А на тротуарах (15.10 – б) дозволяється тільки у місцях, зазначених відповідними дорожніми знаками, встановленими табличками».

 «Вытоптаный газон без травы и газоном уже не назовешь. А кто же его вытоптал?» – коментує Larisa Zainchkovskaya. На що їй Юрій Ващук відповідає: «Согласно нормам там, где протоптали люди, возможна укладка плиткой, но не парковка».

 «Это не газон. К тому пункту, что написали, допишите пункт, в котором указано, что такое газон! Но машинки стоят не по-людски – факт», – коментує Алексей Иванов.

 «Ого яка дискусія. Все вірно. Нам ще в автошколі розказували: просто трава біля дому – це ще не газон», – пише Alexandr Nesteruk.

  • Водій-прогульник

Ще один водій, який прогуляв заняття в автошколі, коли про правила паркування розповідали.

Автор фото так підписав його: «До власника цього авто прохання не паркуватись тут, бо це пішохідна зона, а не паркомісце для вашого авто».

 «А вы предполагаете, что владельца этого авто нет в этой группе, и раз это частый случай, вы можете оставить ему записку, ведь знаете, где его искать!» – пише Tata Kuznetsova.

  • Новий рівень паркування

Це фото чітко показує новий рівень парковки – прямо на проїжджій частині. 

«Європа», – написав Blahoi Maxim.

«На Полуторці постійно так», – зазначає Юрій Андрушко.

«Це вже новий рівень богів парковки», – коментує Андрій Савич.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up