Житомирські автогерої: головні порушники ПДР за тиждень

Житомирські автогерої: головні порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил житомирськими водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • Запаркувались

Автор фото Danana Craftс описав ситуацію на ньому: «Дорогие водители! Это 51 садик, здесь невозможно пройти с ребёнком, потому что вы паркуете свои автомобили. Мы часто ездим в садик на самокате или велосипеде. И если ваша машина будет поцарапана, мы не несём никакой ответственности! Так как и вы, купив машину, не продумываете, куда её можно припарковать, чтобы не мешать всем! Желаю вам приятных царапин!

А если вы узнали свои автомобили, то серьёзно, купить машину у вас хватило мозгов, а продумать парковку нет? Соберитесь со всеми вашими коллегами и организуйте, проговорите, где можно устроить парковку, чтобы она никому не мешала!». 

Відео дня

В коментарях до посту житомиряни підтримали автора.

«Повністю підтримую, а коли пройде дощ, то ми з дітьми ідемо по калюжах на дорозі, а машини стоять на тротуарі», – прокоментувала Катя Літвинчук.

«Поддерживаю автора», – пише Svetlana Moysik.

«Зателефонуйте в поліцію, а вони викличуть евакуатор», – радить Николай Александрович.

«Колись мені одна "леді" доводила з піною у рота, що нічого страшного в тому немає, і казала: ходіть по дорозі з вашими колясками та інвалідними візками, водії вас об'їдуть. І що найцікавіше, місцеві її підтримали. От так і живемо», – розповів Volodymyr Gerasymov.

 «Прийдіть, організуйте збори, багато разів робили їх. Люди старшого віку проти парковки. Щось біля вашого будинку вам транспорт не заважає!» – зазначила Луиза Чудновець.

  • Забив болт

Якщо зовсім нещодавно водії намагались заховати свої автівки у затінок, то зараз, з приходом холодів, побільшало тих, хто виставляє авто на саме сонечко погрітися, і неважливо, чи то газон, чи футбольне поле.

Ось і водію цього «болта» не вистачило місця деінде, тому він припаркувався на газоні.

 «Там мышление трёхлетнего: я машинку в песочнице оставил для того, чтобы с окна видел», – прокоментував Ярик Соловей.

 «А де свідки секти "Акамуонтамешаєт"?!» – цікавиться Volodymyr Gerasymov.

«Да у них в компании все, как на подбор... Хотя обычно критикую посты, но здесь полностью поддерживаю автора!» – пише Дмитрий Гуменюк.

 «Болти на все забивають "болти"», – такий каламбур вийшов у Руслана Бардака.

  • Майстерне паркування

Водій на фото припаркувався прямо біля дверей під’їзду, чим нарвався на критику місцевих жителів. Про таких говорять: «Якби міг, то й під дверима власної квартири припаркувався».

 «Ну чего вы так сразу-то. Мож, человеку нужно труп в ковре вынести по-быстрому из подъезда. А так удобнее и ближе», – прокоментував Степан Бонд.

«Один мусорный пакет на крышу автомобиля с какого-то этажа исправил бы проблему. Ну на самом деле, для начала скажите водителю, что он не прав. Потом кирпичик на бумажке на капоте с запиской. С другой стороны, может, он поставил, ему никто ничего не говорит, и он понимает, что всем пофигу, и ставит как хочет», – запропонував Сергей Гончарук

 «Проблема в тому, що жителям інших під'їздів потрібно обходити "героя парковки"», – пише користувач Стоп Хамло.

  • Горе-водій

Припаркувався там, де сподобалось, незважаючи на ПДР, на мешканців будинку та просто на пішоходів.

«Это было ещё на прошлой неделе… Мы, жильцы дома, были просто в шоке… Такой наглости мы ещё не видели, хотя куча машин каждый день паркуется возле дома: и водители, и пассажиры идут в поликлинику», – прокоментувала Ksenya Pashynskaya.

«Якщо бачите вільний клаптик тротуару чи газону у Житомирі, будьте впевнені – це парковка!» – пише Volodymyr Gerasymov.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up