У Житомирі презентували електроавтобус українського виробництва!

У Житомирі презентували електроавтобус українського виробництва!
У вівторок, 26 травня, розпочався автопробіг Електроавтобуса. Стартував він о 07.00 з м. Мала Олександрівка, а о 13:00 Електроавтобус прибув до Житомира на майдан Соборний, що в центрі міста. Житомирянам презентували перший в Україні Електроавтобус, що виготовлений на Луцькому підприємстві «Санрайз».

На думку виконуючого обов’язки начальника Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Таможського Олега Валентиновича, такі електроавтобуси потрібні і це є безперечним фактом. Проте чи зможе самостійно витягнути потреби такого виду транспорту підприємство навіть не обговорюють, бо це йому явно не під силу. Однак можливо це буде під силу міській або обласній раді, якщо вони зацікавляться цим проектом.

«Є дуже багато спільного між тим, що експлуатує трамвайно-тролейбусне управління і цим Електроавтобусом. Звичайно потрібні потужні станції зарядки акумуляторів. Потрібно вести мову про те як і на скільки ми зможемо обслуговувати роботу цих акумуляторів і який термін їх експлуатації. Відчуваю, що саме проблемне питання буде саме у цьому. Потрібно щоб була підзарядка акумуляторів не тільки від автономних станцій, а і віл контактної мережі. Думаю, що потрібно буде збудувати декілька додаткових станцій підзарядки на кінцевих зупинках, де можна буде підзарядитися. Все інше практично таке ж як і у наших тролейбусах. Гадаю що саме за цим наше майбутнє», - ділиться думками  виконуючий обов’язки начальника Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Таможський Олег Валентинович.

Відео дня

Інформаційна довідка:

Електроавтобус виготовили на базі моделі "Богдан", демонтувавши двигун внутрішнього згорання і поставивши електричний. Також замість паливного баку встановили акумуляторні батареї з виходом до розетки. Український електроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км. Заряджається від електромережі в 380 В.  Швидкість електроавтобуса до вісімдесяти кілометрів за годину. На 100 кілометрів необхідно лише 50 кіловат електроенергії.

Електроавтобус – це унікальний та інноваційний проект в Україні.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Александр Дудник

    Это хорошо. Интересно узнать время для полной зарядки и подзарядки в процессе эксплуатации в течение рабочей смены.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up