Чому Житомирські подвір'я перетворюються на парковку?

Чому Житомирські подвір'я перетворюються на парковку?
Для житомирян вже стали звичною справою «герої парковок», які залишають свої авто на тротуарах, пішохідних переходах, трамвайних лініях, газонах і клумбах. Але чомусь ніхто не піднімає питання стихійних парковок, які заполоняють подвір'я будинків, що унеможливлює пересування жителів цих же будинків.

З подібною ситуацією у редакцію газети «20 хвилин» звернулася житомирянка Олена, яка проживає за адресою вул. Вітрука, 43.

Жінка розповіла, що у їхньому дворі ситуація взагалі дійшла до абсурду.  Водії паркуються самісінько під вікнами самих мешканців, хоча по Законодавству вони повинні тримати відстань декілька метрів від будинку.

Мешканці зверталися у певні відомства, але там хоч і обіцяли вирішити це питання через два тижні, однак «віз нині там».

Відео дня

«Хоч куди ми не зверталися, але ніхто нічого робити не хоче. Годують нас тільки обіцянками. Я вже досить довго тут проживаю, але реакції нуль. Ми намагалися нормально говорити з власниками авто, але вони і слухати не хочуть - говорять, що їм так зручніше», - розповідає Олена.

Двори, як парковки впливають на здоров'я мешканців

Двори, як парковки – погіршуються умови проживання. Наслідок - збільшується кількість пилу, бруду, шуму, загазованісті повітря, знижується імунітет, незручності пересування, небезпека перебування дітей. Все це в обмін на «безкоштовну» стоянку під вікнами.

Власники авто говорять, що вони хочуть паркуватися там, де їм зручно

Водії ж у свою чергу скаржаться, що машину, хочеш не хочеш, доводиться залишати у дворі, бо ставити просто більше ніде, адже неозброєним оком видно, що кількість автомобілів у Житомирі збільшується, а стоянок при цьому більше не стає. Ще кілька років тому власники автівок лишали своїх залізних друзів на стоянках, під будинками ж вони були рідкістю. Та от, здавалося б, не встигнули й оком змигнути, як ситуація змінилася з точністю до навпаки і зараз свій автомобіль їм зручніше залишити під вікнами сусідів.

Першкоджаючи пішоходам,  водії порушують Закон

Згідно з новими Правилами паркування у дворах і Правил дорожнього руху залишати машини у недозволених місцях не можна, це є порушенням пункту 15 «Зупинка і стоянка» «Правил дорожнього руху».

«Не можна залишати автмобілі у дворах там, де вони перешкоджають руху іншого транспорту і пішоходів. Наприклад на тротуарі ми можемо ставити автомобілі, якщо залишається щонайменше 2 метри для того, щоб проходили пішоходи. Якщо власник залишив своє авто так, що воно створює перешкоду для пішоходів, то водія можна притягнути до адміністративної відповідальності.

Порушення правил «Зупинки і стоянки» ст. 122 ч.1 складає штраф у розмірі 255 грн. А якщо буде ситуація, що це створить перешкоду в русі пішоходам, за це відповідає ст. 122 ч.3 і штраф у розмірі 510 грн.», - розповідає заступник начальника відділу дорожньо-контрольної служби УДАІ МВС у Житомирській області Андрій Першко.

Також авто не можна паркувати ближче п’яти метрів від сміттєвих контейнерів. А також заборонено паркування на тротуарах, крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками. За такі порушення передбачено штраф.

Крім того, машини не можна ставити у дворах на зелених зонах та під вікнами мешканців, адже це є порушенням правил благоустрою міста. Тому як себе поводять водії, залежить від їхньої культури та поваги до людей, які живуть поряд.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up