Валерій Онопрієнко: «Бути самим собою – головна цінність Людини»

Валерій Онопрієнко: «Бути самим собою – головна цінність Людини»
Заступник голови комісії з питань житлово-комунально гогосподарства, благоустрою та екології. Ми зустрілися з Валерієм Онопрієнком у кафе «Веранда». Депутат замовив зелений чай без цукру. Згадуючи про свою “шкідливу” звичку, казати правду – засміявся. З великою любов`ю та теплотою розповідав про доньку та дружину.

Якщо людина щось робить, то в цьому повинен бути сенс. Вирішив стати депутатом міської ради, для того, щоб допомагати людям.

Я вже був депутатом в позаминулому складі міськради. Тоді не було «партійної ознаки» серед депутатського корпусу. Ми були молоді та щирі, у нас було багато спільного, незважаючи на те, що ми були абсолютно різними за фахом та професіями,  тож і товаришуємо  по цей час.

Сьогодні в міській раді переважає політика, а не питання життєдіяльності міста. Шкода, що дехто забуває про те, що ми маємо слугувати інтересам житомирян, і прийде час відповідати за свої дії та вчинки.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Будь-яка влада не має права на існування, якщо вона не захищає  інтереси тих, хто цю владу обрав. Разом з тим, потрібно усвідомлювати і те, що існує низка об’єктивних факторів, які унеможливлюють вирішення того чи іншого питання протягом години, чи доби. На превеликий жаль ми маємо дуже потужну та розгалужену бюрократичну машину.

Виборці до мене звертаються з будь-якими питаннями. Найчастіше - з проханнями допомогти з ремонтом дахів, доріг, прибудинкових територій,  встановлення дитячих майданчиків чи лав для відпочинку, тощо. Звертаються і за фінансовою допомогою, але роздавати просто так гроші не варто. І своїм колегам не рекомендую. По-перше – для того, щоб віддати – їх потрібно десь взяти, а по-друге – є багато інших дієвих шляхів, щоб допомогти людині.

Я і сам живу у мікрорайоні, який обрав мене депутатом – і мені не байдуже життя його жителів. Починаючи від ремонту під’їздів, трубопроводів, облаштування місць для відпочинку і, закінчуючи проблемами з безпритульними тваринами. За два останні роки у садочку № 53 вдалося зробити автономнее гаряче водопостачання води у басейн, а в71-му – розпочати  ремонт дворової території, яка тривалий час знаходилась в аварійному стані.

Моя “шкідлива” звичка – казати правду, але сьогодні її не завжди хочуть чути, тому, в деяких випадках, намагаюсь мовчати.

Я голова правління Житомирського комбінату силікатного виробів, випускаємо понад 400 видів продукції, втому числі бетони, газосилікатні блоки, рустовану та кольорову цеглу; очолюю раду керівників області та міста; є президентом міської федерації боксу. Тому вільного часу майже нема.

Йду на роботу, коли моя сім`я ще спить і приходжу, коли вони вже сплять. Тому  вільні хвилини намагаюся проводити з дружиною та донькою. Ми любимо проводити час разом – гуляти містом, берегом річки Кам’янки, де пройшло моє дитинство.

Моя робота – це і є моє хобі. Крім того, люблю з сім’єю кататися на лажах та пірнати з аквалангом. Щоправда, дружина пірнати ще не наважується.

На сьогоднішній день усі мої настільні книги – це підручники другого курсу КНЕУ, де навчається моя донька. Звісно, намагаюсь допомагати їй з домашнім завданням.

Сучасній молоді я би рекомендував читати. Чим більше, тим краще. Інтернет – це все чудово, але ніщо не замінить книжку. Адже будь-яка книга – це результат праці багатьох людей, і не тільки автора. Література є різною. Її можуть зрозуміти, а можуть і не зрозуміти; але у будь-якому випадку читач не залишиться байдужим. А емоції – можливо це те, чого нам не  вистачає.

Не люблю брехні і сам намагаюсь не брехати. Це мій життєвий принцип.

Я пишаюся своєю родиною. З дружиною ми мріємо про те, щоб у доньки була хороша сім’я; щоб справи, якими ми займаємось приносили користь людям; щоб наше місто стало квітучим та комфортним.

Я вірю в те, що думка матеріальна. Якщо чогось дуже хочеш і просиш цього у Бога – це неодмінно збудеться. Головне – самому усвідомити чого ти найбільше жадаєш і чи потрібно це тобі.

Бути самим собою – основна цінність людини.

Житомирянам побажав би бажання робити людям добро, цінувати своїх близьких, любити один одного і любити життя таким, яким воно є. Воно прекрасне у будь-яких проявах!

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up