Спортивне харчування: користь чи шкода. Думка професіоналів (новини компаній)

Спортивне харчування: користь чи шкода. Думка професіоналів (новини компаній)
Спортивне харчування: користь чи шкода.
Дискусії про те, чи корисне спортивне харчування, розпочалися ще відтоді, як воно з’явилося на нашому ринку. Це були запальні суперечки між його прихильниками та категоричними противниками.Сьогодні палкість вщухла. Та зовсім не тому, що сторони дійшли згоди в цьому питанні. Просто вони тепер чітко розділилися на два табори, кожний з яких дотримується своєї точки зору. А між тим,професіонали не радять однозначно ставитися до цього популярного продукту.

Особливості сучасного спортивного харчування

 

За допомогою price.ua можна купити спортивне харчування, попередньо ознайомившись з асортиментом. Відгуки професіоналів, опубліковані на сайті,допоможуть підібрати найкращий варіант. З приводу того, що сучасне спортивне харчування – це мультидисциплінарний підхід, який об’єднує елементи фізіології, фармакології і біохімії для оптимізації фізичного стану людини, ніхто сперечатися не буде. Розбіжності виникають, коли мова йдеться про складові елементи цього продукту. Багато хто вважає, що це – суцільна хімія. Вона шкодить організму і викликає негативні побічні ефекти. Спробуємо розібратися, чи це так насправді.

 

Фахівці із спортивної медицини відзначають, що в останнє десятиріччя розвитку цього напрямку спостерігається відмова від сильнодіючих лікарських речовин. Виробники перейшли до продуктів, які включають добавки природного походження. Крім того, кожний спеціалізований препарат, який випускається на ринок, підлягає жорсткому контролю. Для цього:

• перевіряється офіційна сертифікація в країні та за кордоном;

• проводиться антидопінгова експертиза;

• видається висновок про ефективність дії в порівнянні з аналогічними продуктами.

 

Такі дії не тільки дають можливість оптимізувати фізичну форму, а й зменшують ризики завдання шкоди організму.

 

Кому спортивне харчування йде на користь? Протипоказання для вживання

 

Спортивні продукти здатні вирішувати наступні задачі:

• підвищувати працездатність;

• прискорювати відновлення організму після фізичних навантажень;

• нормалізувати біологічні ритми;

• стабілізувати імунітет;

• регулювати вагу тіла;

• підтримувати обмінні процеси в організмі.

 

Вони розділяються на види, націлені на виконання цих завдань. Це вітамінні комплекси, препарати для набору м’язової маси та спалення зайвого жиру, протеїнові добавки з високим вмістом білка. Як бачимо, нічого шкідливого в них бути не може.

Деякі називають препарати, що містять анаболічні стероїди, спортивним харчуванням. Але це – омана. Вони спрямовані виключно на ріст м’язів і не мають нічого спільного із іншими спортивними добавками.Більш того, стероїди шкідливі для печінки, можуть визвати психічні розлади.

 

Для людей, в яких активний спосіб життя - норма, ці добавки стануть справжньою знахідкою. Але, перш ніж купувати і приймати спеціалізований продукт, фахівці радять визначити, в якому стані знаходиться організм. Це стосується і спортсменів, і звичайної людини. Річ у тому, що деякі препарати протипоказані при наступних захворюваннях:

• гіпертонія, цукровий діабет – геймери, креатини;

• ниркова недостатність, астма – креатини, протеїни.

 

Треба мати чітку ціль – для чого потрібне спортивне харчування саме вам і чого ви від нього очікуєте.

 

 

Що може спортивне харчування

 

При дотриманні дозування та схем харчування за допомогою спеціалізованих препаратів можна досягти багато. Їх використовують для покращення фізичної форми. Вони очищують і відновлюють печінку та допомагають збалансувати вагу тіла.

Ізотонічні напої здатні за короткий термін відновити енергію та поповнити водно-сольовий баланс. Різні імуномодулятори сприяють підтримці всього організму. Вони нормалізують травлення, зміцнюють печінку, покращують мозкову діяльність та сон. Особливо для спортсменів виробники приділяють увагу складу, що запобігає травми м’язів, суглобів.

 

І ще одна порада від фахівців: прислухайтеся до свого організму. При найменшому дискомфорті треба негайно припинити вживання препарату і порадитися щодо доцільності його вживання із спортивними медиками.

 

Враховуючи сказане, можна зробити єдиний висновок: якщо до всього підходити серйозно та вдумливо,від того буде тільки користь. Саме про це кажуть професіонали.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up