Попри побоювання житомирян, будівництво «Тетерівського бульвару» абсолютно законне (новини компаній)

Попри побоювання житомирян, будівництво «Тетерівського бульвару» абсолютно законне (новини компаній)

Житомиряни занепокоєні будівництвом нового житлового району «Тетерівський бульвар», оскільки переконані, що роботи почалися без відповідних документів.

 

Будь-яке будівництво місцевими жителями завжди сприймається негативно і викликає підозри. Найчастіше люди переживають через шум і як ці процеси вплинуть на споруди, котрі знаходяться поруч. Так, одним із аргументів жителів Корбутівки, по сусідству з якими почалося будівництво житлового району «Тетерівський бульвар», став імовірний вплив на вібрацій на старі будинки.

«Наразі розпочалося будівництво будинку на три секції, – розповідає керівник відділу продажів  житлового району «Тетерівський Бульвар» Тетяна Люлька. – Ми використовуємо сучасні технології, завдяки чому палі (стержні, які заглиблюють в ґрунт для міцності фундаменту) не вбиваються, а вдавлюються у землю, що мінімізує шум. Це справжній прорив у архітектурі міста, адже ці новобудови не лише гарні, а й зручні, комфортні та доступні».

Головне питання, яке турбує противників будівництва – чи є у забудовників усі дозвільні документи. У відповідь на це представник житлового комплексу «Тетерівський бульвар» пояснює, що перед початком будівництва в обов’язковому порядку прораховуються усі ризики та у встановленому законом порядку оформлюються документи.

Відео дня

«У першу чергу були проведені геологічно-геодезичні дослідження ділянки, котрі підтвердили можливість будівництва багатоповерхової споруди, після чого висновки незалежних експертів були передані в проектний інститут, де з урахуванням висновків дослідження був розроблений проект  12-поверхого будинку на 3 секції. Також у нас на руках є декларація на початок будівництва, без якої ми просто не могли б зайти на цю територію», – пояснює керівник відділу продажів  Тетяна Люлька.

Не бачить причин для припинення будівництва і місцева влада. Так, підчас засідання виконавчого комітету міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що зведення житлового масиву в цьому районі цілком виправдане.

«У районі річки (вже є проект, який пройшов експертизу) буде база для водних видів спорту, дитячий садок на 240 місць, сам Тетерівський бульвар і зона набережної. З цих трьох ділянок, а це приблизно 60 тис м кв житла, місто отримає близько 40-45 млн грн у вигляді пайової участі», – поділився Сергій Сухомлин.

Для вирішення конфлікту забудовник погодився на договірних умовах призупинити будівництво, щоб місцеві жителі, котрі виступають проти, отримали нагоду особисто переконатися у законності будівництва та ознайомитися з дозвільними документами. З цією ж метою було створено робочу групу, під час першого засідання якої начальник капітального будівництва міської ради Дмитро Болейко зауважив, що Тетерівський бульвар не те що можна, а потрібно будувати, оскільки у цьому районі немає ніякої інфраструктури, тож її потрібно створювати.

Керівник відділу продажів  житлового району «Тетерівський Бульвар» Тетяна Люлька розповідає, що у планах забудовників дійсно передбачено облаштування прилеглої території.

«Люди переживають, що внаслідок зведення житлового масиву їм буде відрізано підхід до річки, однак це не так. Ми плануємо облаштувати територію й перетворити її на красиве та комфортне місце для відпочинку – прокласти доріжки, встановити лавочки та провести освітлення».

Крім цього, компанія-забудовник соціально зорієнтована. Житомир – не перше місто, де вони будують житлові квартали. Звівши новобудови в таких містах, як, наприклад, Суми чи Запоріжжя, компанія провела соціальні акції з озеленення прилеглої території.

«Ми розуміємо занепокоєння людей, однак можемо впевнено сказати, що це будівництво принесе користь не лише місту і тим, хто мріє про нове якісне житло, а й місцевим жителям, котрі отримають розвинену інфраструктуру та просто красиву територію», – підсумувала Тетяна Люлька.

Відділ продажів «Тетерівський бульвар»

вул. Чуднівська, 129Б

Тел. (067) 424 77 33

www.tb.zt.ua

 
Коментарі (1)
  • Леонид Камуз

    Забудовник все правильно робить, треба з людими балакать,показувати всі документи. А місце для будинку дійсно гарне, річка та  гідропарк поряд. Якщо там все намарафетять - то буде радість жителям району і приклад для нашої влади як треба хазяйнувати в Житомирі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up