Ломбард «ЦЕНТРАЛЬНИЙ»: «Народний бренд» – престижна нагорода (новини компанії)

Ломбард «ЦЕНТРАЛЬНИЙ»: «Народний бренд» – престижна нагорода (новини компанії)
Компанія Ломбард «Центральний» цього року стала переможцем конкурсу «Народний бренд» у номінації «Небанківська установа». Про таємниці діяльності ломбардів у нашому регіоні ми спілкувалися з менеджером з питань регіонального розвитку Сергієм Поліщуком, представником компанії Ломбард «ЦЕНТРАЛЬНИЙ».

Сайт компанії

Сергію, то чим все таки займаються ломбарди в наш час? Від слова ломбард віє старовиною і антикварними речами.

Сучасний ломбард це не маленька конторка зі стареньким оцінювачем в окулярах із товстим склом. Ціллю сучасного ломбарду не є скуповування цінностей чи речей. Сьогодні це офіційно зареєстрована в державних органах фінансова установа, що має спеціальну матеріальну базу та програмне забезпечення. Вона є учасником ринку фінансових послуг нарівні з кредитними спілками чи банками. Коли спливає термін договору - клієнт повертає суму кредиту яку він брав, плюс відсоток за користування кредитом. Після цього він може забрати цінності які були заставою, або продовжити термін договору.

Які ж відмінності ломбарду від кредитної спілки чи банку?

Головна відмінність ломбарду від інших фінансових установ – це надання кредиту на короткий строк під заставу матеріальних цінностей. Також, на відміну від банку, ломбард не вимагає від споживача довідки про доходи. Оформлення кредиту відбувається за декілька хвилин, тоді як у банку ця процедура може зайняти дуже багато часу, зумовлена всілякими перевірками і прийняттям рішення про можливість надання кредиту споживачеві.Працівникломбарду перевірить тільки цінність застави.

А як щодо сплати відсотків?

Тут все просто і прозоро. Взагалі, максимальний відсотоккористування кредитом на добу у ломбарді «Центральний» складає 0,59%. Наприклад, оформивши договір строком на 10 днів, споживач бере кредит у розмірі 1000 гривень. Загальна сума відсотків становитиме59 грн. Якщо споживач повертає кредит раніше – він сплачує менше, тому що відсоток перераховуються згідно строку фактичного користування кредитом. Але у нашому ломбарді діють і менші відсотки, це утих випадках, коли сума кредиту становить більше 5 000 грн.. Тобто, чим більша сума кредитування – тим менший відсоток сплачує споживач.

Не так вже й багато, коли потрібно швидко отримати гроші на якісь нагальні потреби.

Саме так.Дуже багато випадків пов’язаних саме з ситуаціями, коли клієнту потрібно швидко отримати готівкові кошти на різні життєві потреби: ремонт автомобіля, оплата комунальних послуг, оплата навчання тощо. Коли заробітну плату затримують, а позичати у друзів не зручно. У таких випадках на допомогу прийде Ломбард «ЦЕНТРАЛЬНИЙ».

Що відбувається коли ваш клієнт не приходить сплачувати суму і відсоток з кредиту? Як ломбард нараховує пеню і стягує її?

Якщо ви чекаєте від мене почути кримінальну розповідь про те, як ми підключаємо правоохоронні структури для стягнення відсотків чи пені, то хочу вас розчарувати. Єдиний трагічний наслідок для клієнта у разі невиконання договору - вилучення цінностей на користь ломбарду. Але і це не відбувається відразу ж. Спочатку цінності залишаються ще деякий час у ломбарді. За цей час співробітник ломбарду зв’язується з клієнтом, інформуючи його про закінченнястроку договору.Якщо клієнт не має можливості повернути кредит і заплатити відсотки, то він може продовжити дію договору ще на місяць. Як бачите, варіанти є , і для кожного клієнта ми маємо індивідуальний підхід.

Сергію Петровичу, а на що ви порадили б звернути увагу у випадку, коли людина вперше вирішила скористатися послугами ломбарду?

Перше, що ви бачите при вході у будь-який ломбард -це ціни за грам золота. І вже відразу споживач без досвіду може припуститись помилки, керуючись лише привабливою ціною за грам золота, не звернувши увагу на відсоток користування кредитом. Тут важливо наголосити, що зазвичай, не ціна є вирішальним фактором при виборі того чи іншого ломбарду. Ціни на золото не є постійними і формуються під впливом багатьох факторів. Деякі ломбарди користуються такою нерозбірливістю споживача, приваблюючи ціною за грам золота, а потім стягуючи з нього відсотки у «повній мірі». Ціна за грам важлива, якщо ви не збираєтесь викуповувати свої цінності. Але, в основному, споживач зацікавлений повернути своє майно. Тому завжди звертайте увагу на відсотки! Чим менше цей відсоток, тим менше у подальшому доведеться віддавати своїх кревних. Також важливо дізнатися який, і чи є взагалі, в ломбарді контрольний термін зберігання закладених цінностей. Контрольний термін зберігання – це час протягом якого цінності зберігаються у ломбарді, якщо споживач не має змоги їх викупити. У Ломбарді «ЦЕНТРАЛЬНИЙ» цей термін становить 17 днів. Саме протягом цього часу у споживача є можливість вирішити питання щодо зберігання, викупу чи оплати відсотків і продовження дії договору.

Ломбард надає тільки послуги з кредитування?

Так, зазвичай це послуги з кредитування. Але все частіше зустрічаються випадки, коли досить заможні громадяни користуються ломбардом як тимчасовим сховищем для цінностей, від’їжджаючи на якийсь час. Усі ломбардні відділення обладнані охоронною та протипожежною сигналізацієюза сучасними технічними нормами, і тому можуть стати більш надійним сховищем, ніж шафа вдома.

Що для вас означає перемога у конкурсі «Народний Бренд»?

Для нас перемога була несподіваною, хоча бажаною. Насамперед ця нагорода є індикатором правильності вибраного напрямку, підтверджує дієвість вибраної нами відсоткової політики. Перемога у «Народному бренді» означає, що якість наших послуг високо оцінена клієнтами. І саме це для нас надзвичайно важливо. Нам довелось змагатись з компаніями, які працюють на ринку не банківського кредитування вже не один рік. Перше місце у конкурсі свідчить про те, що нами обрано правильний шлях розвитку. І ще раз підтверджує, що ми зважено розставили пріоритети, навчились знаходити підхід до кожного клієнта. Люди це бачать, тому наші старання не лишились непоміченими. Наступного року обов’язково будемо приймати участь у цьому чудовому і дуже потрібному конкурсі.

Що б Ви побажали на завершення розмови нашим читачам?

Я порадив би не боятися користуватися послугами ломбардів взагалі. У випадку нагальної потреби у грошах, заходити до відділень Ломбарду «ЦЕНТРАЛЬНИЙ». Ми завжди готові прийти на допомогу у скрутний час. Також, хотів би привітати читачів з прийдешнім Новим Роком! Побажати усіляких гараздів, миру та добробуту! Спеціально до новорічних і різдвяних свят Ломбард «ЦЕНТРАЛЬНИЙ» приготував подарунок: всім клієнтам, які скористаються нашими послугами з 16.12.2015р. по 16.01.2016р.: надається знижка на відсотки у розмірі 16 %.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled 11:18 Завершилась ідентифікація пенсіонерів-ВПО: майже 213 тис. осіб успішно пройшли перевірку 11:01 Минулоріч засуджено 80% зрадників та колаборантів з розглянутих справ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up