Обираємо прикраси з дорогоцінними каменями

Обираємо прикраси з дорогоцінними каменями
Часто вибираючи подарунок на день народження або з іншого приводу, ми зупиняємо свій вибір на виробах із коштовним камінням. Але чи знаєте ви, як правильно вибрати камінь та доглядати за ним, що він означає та для кого призначений, з яким дорогоцінним металом гармонійно поєднується?

Перш за все потрібно знати, що камені, які використовують ювеліри, поділяються на дорогоцінні, напівдорогоцінні та виробні (камені, з яких виготовляють різноманітні вироби: скриньки, келихи, фігурки звірів). Дорогоцінні камені - природні мінерали, які використовуються у ювелірній справі. До них відносять: алмаз, рубін, смарагд, сапфір. Напівдорогоцінні камені - природні мінерали, але коштують вони менше.  Виробні камені є непрозорими природними мінералами, які використовують для виготовлення недорогих прикрас. Також, вибираючи вироби із дорогоцінними каменями, варто поцікавитися їх походженням. Камені бувають натуральні, синтетичні та імітації. Натуральні нам подарувала природа, синтетичні виготовляє людина. Візуально штучні камені відрізнити від натуральних неможливо. А імітації схожі за виглядом з натуральними, але мають іншу структуру та властивості. Ще одним важливим моментом є колір та прозорість. Дані про прозорість та дефекти каменю вказані на бірці, яка є на кожному виробі. Ідеальним вважається камінь, який має дані 1/1 - він прозорий та має лише один дефект. Але за словами продавця-консультанта магазину "Наталка" Тетяни Дуди, таких каменів, можна сказати, не існує. Важливу роль відіграє також колір каменя, який може змінюватися залежно від освітлення. Тому, вибираючи прикрасу, потрібно поцікавитися у продавця властивостями каменя.
Якщо в дорогоцінних каменях дефекти знижують їх вартість, тому що потрібне додаткове ограновування та більш кропітка робота, щоб надати каменю блиску, то з виробними каменями ситуація трохи інша. Якщо в бурштин потрапило інше тіло - бульбашка повітря, комаха - такий камінь є дорожчим через те, що вважається ексклюзивним.
"Багато хто з покупців цікавиться, чи підходить камінь за знаком зодіаку, але є різні класифікації і, в більшості випадків, камінь підходить будь-кому", - розповіла Тетяна Володимирівна. Для того, щоб бути задоволеним придбанням, потрібно поцікавитися, від чого походить назва каменю та що він символізує. Алмаз є символом невинності, твердості та хоробрості, вважається, що цей камінь приносить щастя. Топаз - згладжує гнів, сприяє дружбі. Бірюза є каменем щастя, але за іншими джерелами символізує каприз, а зміна кольору загрожує подружньою невірністю. Бурштин - захищає від злих чар, лихого ока, хвороб, а місячний камінь - сприяє подоланню любовних перешкод.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up