Українські правозахисники блокуватимуть Генпрокуратуру через житомирянина

Українські правозахисники блокуватимуть Генпрокуратуру через житомирянина
– Генеральна прокуратура України має звільнити з-під варти білоруського опозиціонера, мешканця Житомира Ігоря Коктиша. Якщо цього не буде зроблено – правозахисники та громадські діячі України будуть змушені блокувати роботи цієї відповідальної установи, – розповідає «20 хвилинам» керівник Житомирського обласного відділення Міжнародного товариства прав людини Віктор Бондар.

Таку думку правозахисника та його колег було також висловлено під час нещодавньої прес-конференції в агентстві УНІАН, приуроченої до Міжнародного дня проти тортур.
В прес-конференції брали участь відомі українські юристи та правозахисники – представник Ігоря Коктиша  в Європейському суді Айгуль Муканова, Президент Інституту демократії і державності Іван Лозовий та дружина ув’язненого Ірина Тютюнник.
Нагадаємо, що не так давно правозахисні організації України звернулися до всіх установ, від яких залежить подальша доля білоруського опозиціонера, з вимогою дотримуватись Закону України та міжнародних угод, які ратифікувала наша Держава. Крім того, вони наполягають на відмові білоруським чиновникам у видачі громадського активіста. Наразі в підтримку прописаного в Житомирі Ігоря Коктиша зібрано більше 70 підписів представників  правозахисних організацій України.
– Поки що чекаємо на рішення Європейського суду з прав людини, – прокоментувала «20 хвилинам» ситуацію дружина Ігоря Коктиша Ірина Тютюнник. – Зрушень наразі ніяких. Якщо події розвиватимуться в такий спосіб і надалі – на осінь плануємо акцію підтримки у столиці за участю громадських та культурних діячів і шукаємо на це кошти.
Нагадаємо нашим читачам, що білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша майже два роки тому було затримано та відправлено до Симферопольського СІЗО. Там він перебуває і досі без пред’явлення йому звинувачення. Дипломатичні установи Республіки Білорусь наполягають на видачі Ігоря правоохоронним органам Білорусі. Проте з таким розвитком подій не погоджуються громадські організації та правозахисники. Переховуючись від переслідувань білоруською владою, Ігор Коктиш знайшов притулок у нашому місті. Тут одружився, отримав житомирську прописку і проживав до затримання.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А эта история ещё продолжается? Я думал что отпустили чела давно уже. Хотя конечно чиновники так просто не признают своих ошибок. Даже не знаю что может повлиять на них, раз они заняли такую позицию. Да, жалко парнягу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:49 Тисячі пасок передали військовим на передову 17:26 Рятувальники відкачують воду із підтоплених приватних домоволодінь 17:00 Роботодавці можуть отримати понад 100 тисяч гривень для облаштування робочого місця одному з працівників 16:40 50-річному жителю Андрушівки повідомлено про підозру у вбивстві матері - подробиці справи Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:18 У Житомирі пограбували громадянина США: забрали 40 тисяч гривень 16:01 У Житомирі відбувся чемпіонат області з боротьби самбо 15:40 Мінсоцполітики оголосило фінальний у 2024 році відбір громад на участь у проєкті з формування життєстійкості 15:20 Житомирських десантників нагородив командувач Десантно-штурмових військ бригадний генерал Ігор Скибюк photo_camera 14:50 Біля Зарічан - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 14:40 За нічну зміну патрульні задокументували 10 фактів керування транспортними засобами з ознаками сп'яніння 14:21 Романівський «VIVAD» став чемпіоном відкритого міського турніру з футболу імені Миколи Сюсюри photo_camera 14:00 Житомирський обласний краєзнавчий музей запрошує на відкриття фотовиставки «Полк Азов — Янголи Маріуполя» 12:41 В Україні з 1 травня набувають чинності важливі зміни до правил дорожнього руху 12:20 В Андрушівці син зарубав мати, а рештки намагався спалити в печі. ВІДЕО play_circle_filled photo_camera 12:00 У Житомирі в перші дні травня буде по-літньому тепло 11:40 У ніч на 1 травня небо над Україною освітили блакитні спалахи: можливо, це був метеорит 11:20 Овруцькі рятувальники допомогли працівникам екстреної медичної допомоги транспортувати хвору людину до лікарні 11:00 Вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних" 10:40 Пакунок малюка: як його отримати та що до нього входить? ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up