Розповідаючи про новий сорт пива, директор хмельницького пивзаводу Олександр Лисюк згадав про українських козаків, які у походах варили куліш з пшона. “Наше підприємство завжди підтримує стародавні звичаї та традиції, пам'ятає своїх предків. І от ми вирішили трохи повернутися до козаків і випустити новий сорт пива з пшона, яке буде становити 10% вмісту сировини. Інші показники будуть по типу “Проскурівського”, а пшоно додасть пиву своєрідного смаку. Таке пиво випускатимемо вперше в історії заводу”, - сказав Олександр Олексійович.
Нове пиво називатиметься “Проскурівське — кайф”. За словами головного пивовара міста, таку назву придумав колектив. “Від чогось потрібно відштовхуватися. І ми вирішили, що будемо відштовхуватися від “Проскурівського”. Можливо, потім зробимо “Проскурівське - стильне”, “Проскурівське — рикошет”, - розповідає Олександр Лисюк.
Пиво “Проскурівське — кайф” з'явиться у торговельній мережі в середині літа наступного року. “На нове пиво в нас є всі документи, у Києві дегустаційна комісія одобрила його. Але на все потрібен час, потрібно налаштовувати технологію”, - cказав Олександр Олексійович.
Ще кілька років тому ВАТ “Хмельпиво” виготовляло 12 сортів живого пива (в тому числі темне пиво та безалкогольне), потім знизили до восьми. Через те, що деякі сорти погано реалізовувалися, виробництво скоротили до трьох сортів. А саме: “Проскурівське”, “Хмельницьке” та “Компроміс”. За словами директора ВАТ “Хмельпиво” Олександра Лисюка, пиво виготовляється за принципом: “Що хмельничанин хоче, те й ми виробляємо”. На місяць виготовляється 50 тисяч декалітрів пива, в літній період – 150.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.
Anonymous
Anonymous reply Anonymous