Через незавершений ремонт даху козятинцям затоплює квартири

Через незавершений ремонт даху козятинцям затоплює квартири
На гарячу лінію RIA-k зателефонували мешканці будинку №29, що по вулиці Червоноармійській. Просто "крик душі" лунав у телефонній слухавці. Йшлося про те, що дах цього будинку ремонтують ще з грудня минулого року, роботи ведуться з "черепашиною" швидкістю, а дощі, що йдуть останні дні, руйнують стелі та стіни у квартирах мешканців будинку

Дійсно, завітавши до квартири учасника Великої Вітчизняної війни Бориса Грабчака, не можна не вжахнутися. Ще у під’їзді на підлозі калюжа, стеля мокра, а у кухні, спальні та залі квартири — стоять миски, каструлі та інші ємкості для збору дощової води. Дружина Бориса Степановича Софія Григорівна показує акт, що засвідчує плачевний стан квартири ще у грудні 2007 року. "А віз — і нині там".
— Оце нам такий подарунок від влади до Паски та до Дня Перемоги, — плаче Софія Григорівна.— Кажуть, що з міськради дзвонили начальнику цієї фірми, що ремонтує, а він сказав, що по документах роботи вже завершені. Невже це справді так, і нам не дороблять ремонт? Як же нам тепер бути? Мабуть, доведеться подавати в суд, щоб нам сплатили матеріальну та і моральну шкоду за понівечені квартири та нерви.
Така ж картина у сусідів: Ірина Маханова із своїи стареньким батьком, інвалідом ІІ групи Борисом Ямпільським не знають, що їм робити далі. Нещодавно зроблений ремонт — підбиті гіпсокартоном стелі, поклеєні шпалери — все пішло нанівець через стелю, що тече. Практично у всіх восьми квартирах останнього поверху цього будинку, а також, хоч і менше, і в квартирах третього поверху — такі ж неприємності. В помешканнях дуже волого, в одній з квартир був випадок, коли замкнула електропроводка і загорілися шпалери. А в половини мешканців — маленькі дітки, яким такий "клімат" загрожує якщо не туберкульозом, то простудою як мінімум.
До мешканців будинку завітали заступник міського голови, начальник міського управління ЖКГ Володимир Гаврилюк, його заступник Володимир Радецький та бригадир ремонтної бригади Ігор Кізь із СРБУ-3 з м. Вінниця, яка і є виконавцем робіт з ремонту даху. Вони обійшли всі "проблемні" квартири, вияснили масштаб пошкоджень у кожній з них.
— Ремонтні роботи затягнулися через незалежні від нас причини, — пояснив Ігор Кізь, — для того, щоб перемістити на дах будматеріали, необхідний спеціальний кран, який є лише один і належить Козятинському птахокомбінату. Випросити його нам вдалося лише кілька раз. Також проблема затягнулася через недостатню кількість коштів, що були виділені для ремонтних робіт. Наша фірма проводить ремонт дахів двох будинків — цього та ще одного по вул. О.Кошового. Саме там ремонт даху, як і сказав наш начальник, вже повністю завершено.
Заступник міського голови, начальник міського управління ЖКГ Володимир Гаврилюк повідомив, що міська рада не має жодного відношення до виділених коштів.
— Тендер на ремонтні роботи проводився обласним управлінням ЖКГ, — пояснив він, — звідти ж і виділялися відповідні кошти — 90 тисяч гривень на цей будинок, і ще близько 80 тисяч — на будинок по О.Кошового. Тому зараз ми можемо лише морально впливати на підрядників, що затягнули роботи на більш як півроку. Але ми всіма силами будемо намагатися вирішити проблему якнайшвидше, адже розуміємо, в яких умовах доводиться жити людям.
Тим часом, бригадир СРБУ-3 Ігор Кізь пообіцяв людям, що вже з сьогоднішнього дня роботи відновлять і в найшвидші терміни дах будинку буде відремонтовано. Наскільки його обіцянки відповідають дійсності — мешканцям будинку доведеться пересвідчитися на власному досвіді.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    HIEZWt lhnzmtuvmyqz, [url=http://vjmexqxvxfzh.com/]vjmexqxvxfzh[/url], [link=http://himbnlhlybeq.com/]himbnlhlybeq[/link], http://vuzmbdpbayur.com/
  • Anonymous

    саміб взяли тай відремонтували-нам в селі що влада ремонтує привикли на халяву
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up