Майже 300 волонтерів в Житомирі погодилися стати донорами для онкохворих дітей

Майже 300 волонтерів в Житомирі  погодилися стати донорами для онкохворих дітей
В Житомирі протягом жовтня тривала благодійна акція «Здай кров – врятуй життя», підсумковий етап якої відбувся 5 листопада в приміщенні палацу культури.

Голова Житомирської благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» Людмила Свобода відзначає, що цього річ на заклики стати донором відгукнулося близько 300 волонтерів, зокрема 73 з них уже здали кров. Втім, цього дуже мало, адже банк крові повинен бути постійно, аби в будь-який момент батьки хворої дитини могли знати, що принаймні з цим у них проблем не виникне.
- Зараз курс лікування у відділенні проходить 30 дітей, але зрозуміло, що вони там не постійно і через деякий час лікуватися приїздять інші, - розповідає Людмила. – Для одного разу переливання крові батьки повинні принести довідку про те, що кров здали два або чотири донори, відповідно до виду переливання. Тому в більшості випадків батькам доводиться шукати донорів уже після того як їм про це скажуть лікарі. Попри усі наші старання, старання батьків діти помирають і це дуже страшно. Ми вкотре звертаємось до людей, які не мають проблем зі здоровям і можуть, а головне хочуть допоїти своєю кровю врятувати хоч одне життя. Акція закінчилась, але ми продовжуємо шукати волонтерів, аби створити власну базу, щоб знати напевно, хто може відгукнутися.
З цими словами Людмила Свобода звернулася до глядачів, які прийшли на концерт за участю учасників проекту «Ми пишаємось тобою» у палаці культури. Разом з нею до усіх небайдужих з моніторів звернулися хворі діти, з дуже тяжкими діагнозами. Саме на їх лікування волонтери збирали благодійні кошти в залі, які потім передадуть родинам.

Відео дня
style="text-align: justify; ">Довідкова інформація для тих, хто хоче стати донором на сайті Житомирського обласного центру крові http://bloodcentre.ucoz.ua.
На сайті http://www.donor.org.ua інформація про онкохворих дітей, які перебувають на лікуванні та потребують переливання
Бажаючим стати волонтерами Житомирської благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя» звертатися за телефоном 067-411-4000 (Юлія)

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    К счастью, еще не один ребенок не умер от недостатка донорской крови. Проблема в том, что нам приходится искать доноров в экстренной ситуации, когда кровь нужна на завтра! Бывают случаи, когда ребенку необходим донор с редкой группой крови, тогда вообще становится страшно. Для успешного лечения онкобольных и поддержания жизненных функций организма необходимо использовать компоненты крови. И тут на помощь приходят неравнодушные люди, которые готовы поделиться своей кровью. Хочу сказать, что все меньше здоровых молодых людей приходят к нам на помощь, ведь если человек любит покушать жирненького, попить пивка,водочки, покурить, не говорю о тех, кто может расслабиться с дамочками сомнительного поведения...Это группа риска. И кровь сданная этими людьми принесет больше вреда чем пользы. К тому же есть возрастной придел, ограничения по физическому и психическому состоянию здоровья. Для сбора крови на тромбоконцентрат редко подходят девушки, в связи с физиологическими особенностями. По этому, на самом деле найти здорового донора крайне сложно. Мы мечтаем о том, чтобы собрать вокруг себя молодежь, которая бы знала, что от их сознательности и чистоплотности зависит чья то жизнь. Чтоб рядом были люди готовые откликнуться на просьбу о помощи утром не задумываясь о том, как провели вчерашний вечер или ночь! Чтобы кровь влитая в вены больных деток была рекой жизни! С уважением, Свобода Людмила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up