В Житомирі у молочній та мясній продукції знайшли ГМО
Про результати досліджень продукції у лабораторії розповіла Натяля Бондарець - начальник сектора молекулярно-генетичних досліджень ГМО ДП "Житомирстандартметрологія". Зокрема, усі продукти були поділені на 4 категорії - молочні продукти, мясні продукти, металевий та фарфоровий посуд і зошити.




Молочні та мясні продукти перевірялись на вміст ГМО і у всіх представлених зразках ГМО виявили у кількості 0,9 - 5 %. Варто відзначити, що до цього при маркуванні продукції виробники не вказували містить чи не містить вона ГМО, однак відтепер вони повинні за результатами дослідження писати це обовязково.
Також аналізу підлягав посуд закордонного виробництва. В лабораторії намагалися визначити ступінь його шкідливості та небезпеки для організму людини.
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.