Найсильніша людина планети судила перші «Богатирські ігри» в Житомирі

 Найсильніша людина планети судила перші «Богатирські ігри» в Житомирі
Дмитро Мєшков та Максим Оселедченко представлятимуть Житомирську область 5-7 липня на «Козацьких забавах» у Чернігові. Це право вони вибороли на перших «Богатирських іграх» в Житомирі, що проходили в рамках проведення Дня молоді в місті.

Змагання між силачами проходило у кілька етапів, а найсильніший повинен був себе показати якомога краще під час 5 основних вправ. Традиційно серед стронгменів провели вправи «Прогулянка фермера», «Колесо», «Козаки за сіллю», «911» та «Лонг-Ліфт».
Першою учасники виконали вправу «911», яка полягала в тому, щоб перетягнути пожежну машину з водою та екіпажем вагою понад 10 тонн на відстань 20 метрів.
Наступною була «Прогулянка фермера» на 40 м із двома залізними валізами вагою 120 кг кожна за 60с. Уже тут декому з силачів в знаки далась велика напруга і втома від першого конкурсу, а тому ті хто дистанцію пройти не зуміли, змагання залишили.
Вправа «Лонг-Ліфт» передбачала підняття колоди вагою 90 та 110 кг над головою протягом однієї хвилини. Найбільше – 6 разів зумів підняти саме Дмитро Мєшков, а от наймолодший 18-річний учасник не зумів зафіксувати колоду на витягнутих руках жодного разу.
Під час виконання вправи «Колесо» учасникам необхідно було перевернути колесо вагою 350 кг якомога більшу кількість разів. Однак глядачів потішило не так виконання самої вправи учасниками, як подальше незграбне намагання помічників повернути надважке колесо у першочергову позицію.
Пять наповнених мішків повинні були перенести у фіналі учасники «Богатирських ігор». На перший погляд відносно легка вправа вимагала від стронгменів швидкості та вправності, однак сконцентруватися під кінець змагань вдалось не кожному. Таким чином, Василь Вірастюк визначив 3 переможців – Максима Оселедченка та Дмитра Мєшкова, що поїдуть в Чернігів, а третє місце посів Володимир Васелевський.
- Усі спортсмени дійсно активно змагались, адже стимулом була не лише перемога та цінні призи, але й можливість представляти свою область на всеукраїнському чемпіонаті «Козацькі забави». До речі, в минулому році наша команда зайняла там 5 місце із 18 команд, - розповів один із переможців, а заразом і президент Федерації стронгменів Житомирської області Дмитро Мєшков.
На перші в місті «Богатирські ігри» прийшло кілька сотень житомирян аби підтримати своїх спортсменів, а заразом і побачити Вірастюка. Прийшов на змагання також і мер міста разом зі своєю родиною та заступником Олександром Бочковським. Поки силачі готувались до вправ, Дебой разом з Бочковським пробували підняти залізні валізи із «Прогулянки фермера», а після кількох невдалих спроб зайняли свої місця у глядацькому vip-секторі. Не зважаючи, що в інших глядачів місця були менш хороші, це не завадило їм після закінчення змагань підійти до Вірасюка та сфотографуватися з ним, тим більше, що той нікому не відмовляв.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Дима и Максим - красавчики. А кто знает, эти "Козацкие забавы" по телеку будут показывать? Хотелось бы посмотреть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up