Житомирянка Віра Макресова стала володарем кубку світу з кікбоксингу

Житомирська «піранья» Віра Макресова успішно виступила у місті Ріміні (Італія), де нещодавно завершився Кубок світу з кікбоксингу за версією WAKO серед чоловіків та жінок. Житомирянка у своїй віковій категорії здобула золото та стала володарем кубку світу.

Всього ж у турнірі брало участь 1800 найкращих кікбоксерів світу з 37 країн.
Перемога і лише перемога!
В попередніх боях найважчим поєдинком для Віри став бій з місцевою «зіркою», фіналісткою чемпіонату Європи 2010 року, бронзовою призеркою чемпіонату світу 2009 року італійкою Валентиною Кабрас. Бій з нею вимагав від полісянки максимального напруження всіх фізичних та психологічних якостей. Напружуючи по ходу поєдинку всі сили, наносячи неймовірну кількість ударів, наша землячка змогла здолати опір представниці Апенінського півострова та одноголосним рішенням суддів отримала перемогу. У фіналі на неї очікувала німкеня Джамілє Кастільо, але потужний натиск нашої землячки зупинити було вже не можливо. Легко зламавши оборону німецької спортсменки одноголосним рішенням суддів знову перемогла Україна.
Тепер у «Піраньї» на черзі заслужений відпочинок, а у жовтні цього року чемпіонат світу з кікбоксингу у розділі лоу-кік у столиці Македонії місті Скопьє та у листопаді - чемпіонат світу з кікбоксингу у розділі фул-контакт у столиці Ірландії місті Дублін.
Нові віяння
Цей результат сміливо можна назвати прогнозованим, бо зі зміною керівництва профільного управління Житомирської обласної державної адміністрації кардинально змінилося відношення до підготовки спортсменів Житомирщини - членів збірних команд України. Можна прямо сказати - цей процес нарешті став керованим. І з початку року Віра Макресова змогла прийняли участь у чотирьох контрольно-підвідних турнірах, були проведені навчально-тренувальні збори з загально-фізичної і спеціальної підготовки та налагоджено медичний контроль спортсменки. Що дає надію на якісну підготовку житомирських кікбоксерів до боротьби за ліцензії на участь у ІІ Всесвітніх Іграх бойових мистецтв, які відбудуться в жовтні 2013 року у північній столиці Російської Федерації місті Санкт-Петербурзі під егідою Міжнародного Олімпійського комітету.
Подяки
Керівництво обласної федерації кікбоксингу висловлює щиру подяку за допомогу в підготовці та участі спортсменки в цих змаганнях всім вищеназваним особам та з вдячністю відмічає особисту ініціативу начальника відділу фізичної культури та спорту головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Наталії Калкан.

Довідка «20хвилин»
Віра Макресова — майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу та майстер спорту України міжнародного класу з боксу, 1987 року народження, студентка факультету фізичного виховання і спорту Житомирського державного університету імені Івана Франка, вихованка ЖДЮСШ «Авангард» Житомирської обласної ради, представляє фізкультурно-спортивне товариство „Україна”, тренується під керівництвом заслуженого тренера України В’ячеслава Гопанчука.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up