Міліціонери викручували руки журналістці "20 хвилин". ВІДЕО

Міліціонери викручували руки журналістці "20 хвилин". ВІДЕО
Викрутили руки та забрали камеру. У Житомирі правоохоронці перешкоджали роботі журналістки "20 хвилин" Оксани Трокоз.

 Це сталося, коли вона намагалася зняти затримання білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша, його дружини Ірини Тютюнник та ще трьох громадян Білорусі. Міліціонери відібрали у журналістки камеру, скрутили руки і виштовхали геть. Правоохоронці виправдовуються – вони мовляв не знали, що дівчина – журналістка.
ОКСАНА ТРОКОЗ: "Не зважали ні на те, що ми – журналісти, ні на те, що ми жінки. Взагалі ні на що".

Журналістка Оксана Трокоз досі не отямилася від неприємної зустрічі з міліціонерами. Усе сталося під час чергової зйомки. Кореспондентці зателефонувала дружина білоруського біженця Ігоря Коктиша. Розповіла - до квартири подружжя пізно ввечері увірвались міліціонери. Дружину з чоловіком звинуватили у зберіганні наркотиків. Разом з ними пов'язали ще трьох білорусів, які на той час перебували у квартирі. Коли на місце прибули журналісти, правоохоронці нічого пояснювати не стали.

Оксана Трокоз: "Якщо чесно, очікували іншої реакції від міліціонерів. Якщо журналісти приїжджають на затримання злочинця, то їм мають показати: ось злочинець, ось ми знайшли таке. Але реакція була зовсім інша: нас просто взяли скрутили і викинули із квартири".

Відео дня
style="text-align: justify; ">Діана Мінаєва: "Міліціонери після того, як нас виставили на сходи, періодично виходили з квартири ще й глузували, що ви, мабуть, самі ходите сюди покурити. Тобто нас звинуватили у тому, що ми вживаємо наркотики з цією компанією ну і погрожували ще завезти нас на експертизу".

Міліціонери поспішили виправдатись. Мовляв, журналістка не показала своє редакційне посвідчення. Та ще й заважала роботі слідчих. Та запевняють – силу не застосовували, лише чемно попросили покинути приміщення.

Щоправда диктофонний запис журналістки свідчить про протилежне.

Розслідування цієї справи під свій контроль взяв міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, розповіли в департаменті зв`язків із громадськістю МВС. Щоправда, камеру Оксані Трокоз досі не повернули.

Білорус Ігор Коктиш - молодіжний активіст, на батьківщині його звинувачують у вбивстві. Понад два з половиною роки він відсидів у Сімферопольському СІЗО. Тут він очікував екстрадиції до Білорусі. Але вигравши справу в Європейському Суді з прав людини, вийшов на волю і разом із дружиною осів у Житомирі та просить політичного притулку в Україні. Подружжя очолює місцеву організацію «Міжнародної амністії».

Азад Сафаров, 5 канал

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Был бы человек, а статья найдется ...
  • Anonymous

    жээээсть!!!!
  • Anonymous

    Ладно, если эти сотрудники милиции действовали по закону, почему журналистам не пояснили в культурной форме что снимать нельзя в интересах следствия. И на оборот дали заснять то что нашли. Или на оборот, задержали непонятных девчонок до выяснения личности????? Лично у меня складывается ощущение что, всё это задержание не законное и наркотики подкинули сами сотрудники милиции. К стати не секрет, что они могут каждому гражданину Украины это сделать, если захотят.
  • Anonymous

    И даже несмотря на то, что всё видно и слышно, менты и дальше не стесняются врать? Всё чаще вспоминаю фильм "МЕЧ". Боюсь, именно так всё и закончится...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up