Вчителі Житомирської школи-інтернату провели майстер-клас. Відео

Майстер-клас на тему: "Український оберіг" для своїх вихованців провели вчителі Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей зі зниженим зором на базі обласної наукової бібліотеки.

Використання педагогами прийомів артпедагогіки не лише виховує в учнях художні смаки, а й дає можливість реалізувати їх творчий потенціал, показати свої здібності, не зважаючи на вади зору.
А ще в останній час особлива увага приділяється вивченню дітьми школи народних традицій.
Тому для майстер-класу й обрано тему “Український оберіг” - учні виготовляли речі, які наш народ здавна вважав оберегами оселі — розписували горшики, ткали доріжки, робили ляльку- мотанку, предмети домашнього вжитку. А Настя Котвіцька із бісера сплела калину, повідомляє ТРК Житомир.
Настя Котвіцька — учениця 8-го класу: "Калина символізує свято коляди, Різдва світу. ЇЇ постійно садять біля хат, також садять біля криниці, щоб вода була добра”.
А ще присутні могли помилуватися мистецькими роботами учнів і впевнетися - низький зір — не завада творчості. У школі навіть діє майстерня мистецтв.
Тетяна Федорчук — заступник директора Житомирської школи-інтернату для дітей зі зниженим зором: “У дітей розвивається дотиковість, слух., орієнтування в просторі. Завдяки цьому діти можуть вільно рухатися у танку, співати, виготовляти різні вироби, практично без участі зору."
Майстер-клас на базі обласної наукової бібліотеки проводився не випадково. Школа вже третій рік співпрацює з цим закладом, діти мають змогу навчатися тут користуванню інтернет-ресурсами.
Художнє слово має виховувати у молоді почуття патріотизму, розвивати їх творчі здібності, - вважають учасники зустрічі молодих поетів з старшокласниками Житомира.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up