В Житомирській обласній бібліотеці відкрито тренінговий центр

В Житомирській обласній бібліотеці  відкрито тренінговий центр
За повідомленням Управління культури і туризму ОДА 6 липня відповідно до програми «Бібліоміст» відкрито регіональний тренінговий центр в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича (м. Житомир, Новий бульвар, 4). У відкриття центру взяв участь заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко.

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім.О.Ольжича відкрито регіональний тренінговий центр

6 липня відповідно до програми «Бібліоміст» відкрито регіональний тренінговий центр в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Ольжича (м. Житомир, Новий бульвар, 4). У відкриття центру взяв участь заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко.

Головне завдання обласного навчального центру — розвиток регіональної бібліотечної інфраструктури шляхом підвищення кваліфікації працівників бібліотек області.

Відео дня
>З цією метою планується проведення тренінгів для набуття та удосконалення навичок використання комп'ютера та Інтернету і застосування вивченого у покращенні Інформаційного забезпечення користувачів бібліотек.

Курси підвищення кваліфікації для бібліотекарів будуть проводитись за спеціальною програмою, розробленою Українською бібліотечною асоціацією у співпраці з програмою «Бібліоміст».

На тренінгах бібліотекарі здобудуть навички використання сучасних інформаційних технологій і ознайомляться з такими темами: Інтернет як бібліотечна послуга, впровадження нових бібліотечних послуг, управління в бібліотеках, маркетинг, адвокасі, фандрейзинг, управління проектами тощо.

Тренерами навчального центру будуть працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О. Ольжича, які пройшли Інтенсивний курс підготовки у Головному тренувальному центрі в Києві.

Інші завдання центру: навчання різних груп користувачів та впровадження для населення нових послуг з використанням вільного доступу до Інтернету. Подібні послуги організовані з урахуванням специфіки місцевої громади, конкретних інформаційних потреб користувачів. Нашими партнерами в цій діяльності є:

- Житомирський державний університет ім. І. Франка;

- Житомирський спеціальний навчально-виховний комплекс з центром реабілітації дітей зі зниженим зором;

- училище професійної підготовки працівників міліції УМВС України в Житомирській області;

- Житомирське училище культури і мистецтв.

Основним партнером ОУНБ ім. О.Ольжича в реалізації проекту став Благодійний фонд «Розвиток Полісся» (директор Валерій Прокопчук), який надає адміністративно-матеріальну підтримку діяльності РТЦ відповідно до Грантовоі угоди.

Вільний від навчання та роботи з групами користувачів час, центр надаватиме безкоштовний доступ до Інтернету іншим користувачам бібліотеки.

«Бібліоміст» - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІКЕХ), Агентства США з міжнародного розвитку (и8АГО) та Міністерства культури і туризму України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Місrosoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 4,4 мільйона доларів США.

Відповідно програми «Бібліоміст» обласна універсальна наукова бібліотека Ім. О. Ольжича отримала грант на створення i програмну діяльність обласного навчального центру у сумі 20000 доларів. Відповідно умов гранту;

- створено 10 комп'ютеризованих робочих місць;

- придбано меблі (комп'ютерні столи і стільці);

- часткова оплата праці персоналу (координатор, тренери центру);

- витрати пов'язані з організацією навчання бібліотечних працівників;

- канцтовари та друк навчальних матеріалів.

Інші завдання програми «Бібліоміст»: сприяти розвитку ресурсної бази публічних бібліотек України з метою надання членам громад отримання кращого доступу до Інформації, створення на базі районних, сільських і міських бібліотек системи Міністерства культури і туризму України (1000 бібліотек по всій Україні) Інтернет-центрiв. Подібні Інтернет-центри відповідно програми «Бібліоміст» створені в Житомирській області на базі Овруцької центральної районної бібліотеки і 5 сільських бібліотек району, Коростенської центральної міської бібліотеки та 3 бібліотек-філіалів.

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up