Як на Житомирщині буде працювати нова поліція. Інфографіка

Як на Житомирщині буде працювати нова поліція. Інфографіка
Вже в середині березня 2016 року 240 нових поліцейських складуть присягу та приступлять до виконання нових обов’язків.

Але чим відрізнятиметься нова поліція від старої міліції та які матиме повноваження, ми розповімо в цій статті.

Структура нової поліції

Вертикаль нової поліції складається з міністра, заступника міністра, департаменту поліції та поліції у містах. Міністр внутрішніх справ не впливає на роботу служби, вона підпорядковується лише власному керівництву у містах. Але міністр, все таки, призначає керівника поліції.

Відео дня

Поки що ж створили лише патрульну службу. Патрульні поліцейські після спеціального навчання першими приїжджатимуть на виклики, реагуватимуть на скарги та порушення правопорядку. Полісмени розбиратимуться з хуліганами, матимуть право затримати й запросити у відділення для проведення опитування, але не допиту.

Патрульні можуть оштрафувати водія, який порушує ПДР, перевірити документи в підозрілих осіб, конфіскувати підозрілу річ. Проте умови вилучення та список речей наразі в законі не уточнюють. Викликати патрульного нової поліції можна так само, як і звичайного міліціонера.

Оснащення та повноваження патрульних

Автомобілі патрулів будуть укомплектовані сучасними засобами зв’язку, підключеними до електронних баз. Кожен патрульний матиме нагрудну камеру та планшет. Увесь процес перевірки та оформлення протоколів має займати не більше п’яти хвилин. Сам порушник отримуватиме електронний протокол та квитанцію.

У новій поліції особовий склад може висловлювати свої думки щодо вдосконалення органу, пропонувати, змінювати, впливати.

Зарплата, як мотивація

Оплата праці поліцейських становитиме близько 8–10 тисяч. Зміни будуть впроваджені у матеріально-технічне забезпечення. До того ж, застосовуватимуться чинники нематеріальної мотивації, наприклад, репутаційні.

Оновлення кадрів у новій поліції – одна з основних цілей

Щоб змінити систему, процес добору, просування по службі, звільнення, усе повинно бути максимально відкритим для громадськості. Також усі працівники міліції з інших підрозділів проходитимуть переатестацію особового складу. Той, хто пройде її успішно, продовжить службу в новій поліції.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Трахачова мудака  интересно уволят или нет
  • Наталья Житомирская

    Якщо залишиться Колеснік (кадрова служба),який без взяток неуявляє своє життя,то я з впевненістю скажу,що нічого в новій поліції незміниться.

    Анонім reply Наталья Житомирская

    Согласен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:29 Продовжується судовий розгляд справи щодо вбивства дитини у Радомишлі 12:24 Поліція Житомирщини затримала вчителя за підозрою у вбивстві та пораненні колишніх учнів 12:09 Масштабне прибирання України. Триває набір локальних координаторів для Всеукраїнської толоки 2024 11:05 При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 09:30 Нічні заморозки і денне тепло - прогноз погоди на вихідні 09:00 27 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити 16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up