Відтепер роботодавці Житомирщини зможуть набирати персонал, переглянувши відеорезюме

Відтепер роботодавці Житомирщини зможуть набирати персонал, переглянувши відеорезюме

Служба зайнятості пропонує роботодавцям новий метод добору кадрів - через відеорезюме безробітних.

Задля підвищення ефективності пошуку роботи обласною службою зайнятості запроваджено послугу з допомоги безробітним у складанні відеорезюме.
За два тижні дії нової форми роботи вже створено понад 30 відеорезюме, а семеро безробітних, які скористалися цією можливістю, вже освоюються на робочих місцях.
У рамках реформи державної служби зайнятості задля реалізації її основного завдання – сприяння працевлаштуванню незайнятого населення та укомплектування вакансій, окрім традиційних, перевірених досвідом форм та методів, у робочий процес включаються нові технології.
Відтепер у центрах зайнятості області запроваджено послугу з допомоги у створенні відеорезюме з подальшою презентацією його роботодавцям. 
Відеорезюме – це короткий ролик, у якому шукач роботи стисло описує свою навчальну й трудову біографію, професійні досягнення та особисті якості.
Переваги такого способу самопрезентації очевидні – ретельно підготовлене відеорезюме дає претендентові на вакансію більше можливостей створити у потенційного працедавця позитивне перше враження, ніж стресова ситуація співбесіди, що переважно є вирішальним при підборі персоналу.
У центрах зайнятості безробітним, які забажали створити власну відеопрезентацію, пропонується не лише технічна допомога в запису відеорезюме, але й в поетапному його створенні та структуруванні. З’ясовується бажана сфера діяльності, вимоги роботодавця до цієї сфери,
далі – з метою структурування професійного досвіду і чіткості уявлення особою своїх професійно важливих якостей складається резюме у його звиклій формі.
І, нарешті, проводиться запис. Безробітний, за наявності ресурсу, має змогу записати відеорезюме самостійно або за допомогою фахівця служби зайнятості.
У свою чергу роботодавець під час відвідування центру зайнятості або перегляду Інтернет-ресурсів обласної служби зайнятості – веб-сайту,сторінки у Facebook та каналу YouTube – може ознайомитися з відеорезюме шукачів роботи за 30 сферами діяльності, побачити реальну людину замість прочитаних стандартних фраз традиційного резюме, виділити переваги претендентів та вибрати достойного кандидата на вакантну посаду.
За два тижні з моменту запровадження нової послуги вже створено понад 30 відеорезюме, а семеро безробітних, які скористалися цією можливістю, вже освоюються на робочих місцях. Актуальними залишаються відеопрезентації юриста, бухгалтерів, фахівців органів влади, секретаря-діловода, фахівця з фізичної реабілітації, викладача англійської мови, спеціаліста з фінансового менеджменту, електрогазозварювальника, біолога, вчителя біології, охоронника та ін. Тож служба зайнятості пропонує роботодавцям області випробувати новий метод добору кадрів - дистанційний, швидкий та ефективний. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up