Стандартне «переважування» обернулося для ревізора екскурсією на кухню та «уроком» з французької

Стандартне «переважування» обернулося для ревізора екскурсією на кухню та «уроком» з французької

Ще трішки, і фото таємних покупців з «двадцятки» будуть розіслані по всім закладам громадського харчування з приписом «не пускати!» Але поки цього (сподіваємося) не сталося, наші ревізори продовжують збирати інформацію про чесні (та не дуже) заклади Житомира.

Протягом майже двох місяців «ходінь» перевірки зазнали кав’ярня «Coffee-in», дві піцерії «Pizza Celentano» і два «Маріо», два суші-бари «Черепаха», дві «Вареничні», гастро-ресторація «Фамілія», ресторація «Мандри», паби «Чако» і «Шульц», арт-паб «Bullet», пивна ресторація «BeerЁza», бар «Кочерга», кухмістерська «Історія», аrt-cafe «Kotleta», BBQ Pub «Pleasantville», ресторани «Primavera», «Замковий», «Dubai» та «Острів розваг», хінкальня «Буба» та низка кафе – «Гриль», «Каїр», «Файна кнайпа», «Афродіта», «HZ», «Золота арка», «Avanti», «Старе місто», «Театральне», «Карамель», «Жокей», «Вельвет», «Джан», «Іоланта», «Тиса» і обидва кафе «Три гуся».

Кафе «Alyssum»

Проводячи перевірки, наші вже досвідчені ревізори нікому не дарують пощади – ані нововідкритим закладам, ані тим, хто вже давно на «кулінарній арені» міста.

Відео дня

Цього разу в поле зору таємних покупців потрапило кафе «Alyssum», що розташоване у провулку Львівському. Для перевірки замовили одразу 2 страви – млинці з вишнями та млинці з маслом, вага котрих, згідно меню, 320 та 160 грам відповідно. На прохання клієнта винести у зал ваги для переважування офіціант ввічливо повідомила, що у закладі таких немає, тому працювали за відпрацьованою схемою: кухня, телефон, фото, результат.

А результат виявився позитивним – замість 320 г млинців з вишнями в тарілці виявилося 375 г, а замість 160 г млинців з маслом – 162 г.

Кафе «Французька здоба»

Вулиця Михайлівська – одне з найулюбленіших місць для прогулянок багатьох житомирян. І наші ревізори – не виняток. Цього разу «шукачі правди» прийшли у «Французьку здобу» – кафе, котре вже не перший рік асоціюється з кавою і круасанами.

Однак для переважування обрали не напої та здобу, а картоплю фрі з сосисками (не зовсім французька кухня, зате ситно). Проте переважувати нічого не довелося, оскільки кожну страву персонал сам зважує одразу перед клієнтом, тож ніякого обману немає.

Щоправда, таємні покупці відмітили, що у кафе вага десертів вказана за 100 г, тож для клієнта до останнього лишається «інтригою», скільки ж заважить обраний шматок торту.

Кафе «АртБургер»

Ще не так давно на вулиці Перемоги у Житомирі знаходився ресторан «Кабачок», котрий на очах всієї України трансформувався в «АртБургер». І попри те, що професійний ревізор Ольга Фреймут особисто контролювала цей процес, результати старань кращих рестораторів країни таки вирішили перевірити наші ревізори-аматори.

Перше, що одразу впало в око таємному покупцеві в меню – це відсутність будь-яких даних про вагу страви. Відповідь на питання «скільки ж має бути салату в тарілці?» не вдалося отримати й від офіціанта. З’ясувавши подробиці на кухні, персонал повідомив, що очікувана вага замовленого «Цезаря» – 250 г.

Однак, як ви розумієте, «допитом» не обмежилося і вибагливий гість попросив ще й переважити салат. Пішовши за вагами, дівчина повернулася з адміністратором, котра поцікавилася, на підставі чого у клієнта виникло таке бажання. Після уточнення всіх юридичних нюансів і пригадування законодавства, а саме – наказу Міністерства економіки з питань європейської інтеграції України (нині – Міністерство економічного розвитку і торгівлі України) «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства» та Закону України «Про захист прав споживачів», у зал все ж винесли ваги. Врешті-решт, результат виправдав очікування і порція таки відповідала обіцяним 250 г.

Ресторан «Пан Марципанъ»

Ще один ресторан, на який цього тижня натрапили ревізори, знаходиться на Великій Бердичівській. Для контролю замовили парову котлету «Хрещатик» з порцією картопляного пюре, вага яких мала скласти 270 г. На прохання переважити наш ревізор отримав нагоду не лише бути присутнім при проведенні цього «ритуалу», а й з’ясував, що порція виявилася на 60 г більшою,  а саме – 330 г.

Кафе «Велегія»

Потрапивши у кафе «Велегія», що на Київській, ревізори для перевірки на чесність замовили однойменний салат «Велегія», очікувана вага якого – 165 г. На прохання зважити готову страву офіціант повідомила, що ваги є лише на кухні. Далі наш принцип роботи ви вже знаєте. Результат (наскільки можна зрозуміти з фото, так як ваги механічні, а самі цифри вийшли дещо розмитими), на тарілці було близько 180 г. Словом, заклад пройшов свою перевірку на чесність.

Ресторан «Belvedere»

Ресторан французької кухні «Belvedere» раніше знаходився на вулиці Черняховського, однак, завдяки старанням влади міста, опинився на Чуднівській, не змінюючи місця фактичного розташування.

Для перевірки таємний покупець замовив фірмові млинці «Бельведере», вага яких у меню вказана 200 г.

І, здавалося б, нічого незвичного, однак після прохання переважити готову страву нашого ревізора очікував сюрприз – екскурсія кухнею від француза, котрий виявився директором закладу. Для повного щастя не вистачило тільки розуміння французької, оскільки директор щось розповідав, однак клієнт так і не зміг зрозуміти ані слова. Ну а на завершення ще й десертом в подарунок почастували (чи намагалися «підкупити»?)

До речі, тут варто відзначити, що хоча екскурсія і сподобалася ревізорові, все ж пускати першу-ліпшу людину на кухню не варто, оскільки там, де мова йде про харчування людей і безпеку, вже не до жартів, тож сподіваємося, що даний захід був ексклюзивним.

А що стосується тих-таки млинців, які й стали причиною кухонної прогулянки та «майстер-класу» з французької, то їх вага виявилася на 18 г більшою, ніж вказували у меню, що не може не радувати.

У підсумку хочемо сказати, що попри те, що цього тижня усі перевірені заклади пройшли свою перевірку на чесність, ревізії тривають, адже працюємо для вас, а Житомир, як виявилося, не такий вже й маленький.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Вікторія

    А на фото блинчики с вишнями почему-то 273 г весят вместо 320....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up