«Проклята» посада: чому обласний Держгеокадастр не може дочекатися свого очільника?

«Проклята» посада: чому обласний Держгеокадастр не може дочекатися свого очільника?

Нещодавно Держгеокадастр у Житомирській області знову отримав нового очільника. Однак чи надовго він затримається – покаже час, оскільки цю посаду вважають, м’яко кажучи, нещасливою.

А все почалося з того, що одного з очільників управління Володимира Михальця затримали за хабарництво. З того часу цю посаду вважають «проклятою», оскільки майже за два роки управління встигло побачити 8 управлінців, які «не прижилися».

Наступник Михальця зазнав невдачі

Після скандального викриття Володимира Михальця голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк 18 серпня підписав наказ про призначення нового начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області. Переможцем відкритого конкурсу став Максим Глушаниця. Однак чиновник пропрацював на посаді всього два місяці від призначення. Вже 15 жовтня його відсторонили від посади керівника управління.

Відео дня

Як зазначила прес-служба Держгеокадастру області, це рішення обумовлене численними скаргами на роботу земельних ресурсів у регіоні з боку громадян. Зокрема, вони нарікали з посиланням на місцевих чиновників на технічні проблеми у функціонуванні системи, яка призначена для автоматизації діловодства та реєстрації звернень, через які нібито блокувалось оперативне вирішення земельних питань.

Любов до музики не допомогла краще працювати

Після відсторонення екс-начальника тимчасовим виконуючим обов’язки призначений Дмитро Мозговий, який до цього займав посаду першого заступника Максима Глушаниці. Відповідно до наказу, новий в.о. начальника головного управління працював на посаді до призначення в установленому законодавством порядку начальника управління.

Однак єдине, чим запам’ятався в.о, це своєю любов’ю до музики. А виявилось це 10 грудня, коли військовослужбовці та сім’ї бійців АТО прийшли в кабінет до в.о. начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області вимагати обіцяні їм земельні ділянки. Однак потрапити на прийом до очільника відразу не вийшло. Люди кілька хвилин чекали під кабінетом: стукали в двері та дзвонили. А потім виявилося, що весь цей час Дмитро Мозговий сидів у кабінеті та слухав музику. Після цього випадку на посаді тимчасовий в.о. протримався ще тиждень і передав повноваження наступнику.

Керівник, який прославився незаконним виділенням земель

З 17 грудня 2015 року в Головному управлінні Держгеокадастру в Житомирській області з’явився новий в.о. начальника Віталій Ясан. Однак його перебування на посаді можна назвати одним із найскандальніших. За цей час він прийняв кілька незаконних рішень: про надання в оренду 2 тис. га земель у Черняхівському районі та надання 42 львівським студентам по 2 га землі у Володарськ-Волинському районі.

У лютому 2016 року атошники та активісти почали вимагати, щоб Ясан звільнив крісло начальника. Тому 17 лютого 2015 року призначили Оксану Присяжнюк. Після цього Віталій Ясан пішов у лікарняну відпустку, в якій перебував понад три тижні, а 10 березня горе-керівника офіційно звільнили вже з посади першого заступники начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Як повідомили на офіційному сайті ГУ Держгеокадастру в області, звільнення відбулося за угодою сторін. «Відповідно до наказу Держгеокадастру України від 10.03.2016 року №254-то, Віталій Ясан звільнений з посади першого заступника начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за угодою сторін», – йшлося в повідомленні.

Жіночі плечі не витримали покладених обов’язків

Оксана Присяжнюк – єдина жінка, яка була призначена виконуючою обов’язки в управлінні 17 січня 2016 року. До свого призначення вона працювала головним спеціалістом сектору державної землевпорядної експертизи в Головному управлінні.

Однак за час свого керування Оксана Присяжнюк не домоглася скасування незаконних рішень свого попередника. Тому депутати облради визнали її роботу незадовільною, а з часом на її місце призначили нового очільника.

Найкоротше призначення в управлінні

4-го квітня активісти та атошники прийшли під стіни Держгеокадастру, щоб дізнатися, чому не виконуються обіцянки керівництва. Однак в управлінні сказали, що Оксана Присяжнюк на лікарняному. Тому присутні запалили шини та чекали пояснень.

Щоб врегулювати ситуацію, мітингувальникам представили нового виконуючого обов’язки начальника Євгена Ходаківського. Однак активісти завдяки своїй спостережливості знaйшли в чоловіка зeмлю в Олeвському рaйоні та, висловивши свою недовіру, відправили новоспеченого керівника до приміщення писати заяву на звільнення. Це призначення можна назвати найпровальнішим за часи існування Держгеокадастру у Житомирській області.

Дивне «непорозуміння»

Відповідно до наказу Держгеокадастру України, 22 квітня стало відомо, що виконання обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області з того ж 22 квітня 2016 року покладено на Сергія Музиченка. До призначення чоловік керував відділом землеустрою, моніторингу та охорони земель Однак досягти конструктивного діалогу з новим очільником житомирським активістам не вдалося, оскільки й тут не обійшлося без скандалу.

Одного дня в приміщенні обласного Держгеокадастру з’явилися охоронці приватної фірми «Золоті леви 2014», які, як виявилось, згідно з договором, його охороняли. Тому коли активісти та атошники прийшли черговий раз з вимогами, молодики спортивної зовнішності їх просто не пустили на поріг управління. Обурившись такими діями, атошники силоміць вивели охоронців приватної фірми та попередили: якщо керівництво Держгеокадастру України не дослухається до вимог військовослужбовців, то надалі будуть прийматися більш рішучі міри.

Без слів та пояснень…

22 червня 2016 року виконання обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області було покладено на Олександра Ходаківського. Молодий очільник навіть отримав прихильність громади під час обговорення та за час своєї роботи скасував незаконні накази попередників. Однак невдовзі сталося неочікуване: київське керівництво звільнило в.о. начальника управління Держгеокадастру у Житомирській області через відкрите проти нього кримінальне провадження київською прокуратурою.

За словами Олександра Ходаківського, з нього зняли повноваження без жодних пояснень та аргументації.

Чи довго протримається новий керівник?

Відповідно до наказу Держгеокадастру України від 18 серпня 2016 року, виконуючим обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру в Житомирські області став 45-річний Сергій Козаков.

Згідно з біографічною довідкою, опублікованою на сайті ГУ Держгеокадастру в Житомирській області, Козаков займається земельними питаннями понад десять років. У різні роки він обіймав керівні посади у профільних відділах та управліннях Коростенського, Чуднівського та Овруцького районів. Однак чи покаже новий очільник результати своєї роботи та чи надовго затримається – покаже час.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up