Одкровення житомирських копів: що бісить поліцейських у їх роботі

Одкровення житомирських копів: що бісить поліцейських у їх роботі

Уже протягом чотирьох місяців спокій житомирян охороняють патрульні поліцейські. Хтось їх роботою задоволений, хтось – не дуже, однак часто за оцінками їх діяльності ми забуваємо, що вони – теж люди, котрі, попри відданість роботі, теж мають право на своє «Дістало!»

Як часто, приходячи з роботи, ви думаєте: «Як же дістало на роботі…» І далі цей список у кожного свій. Патрульні поліцейські, котрі щодня віддають сили на захист нашого спокою, теж стикаються з труднощами, які не просто ускладнюють роботу, а реально бісять.

Бісить: небажання визнавати провину

Чомусь у багатьох людей складається хибне враження, що окремим «пунктиком», котрий приносить неабияке задоволення для патрульних поліцейських, є оформлення штрафів. Відкриваємо таємницю: можливо, такі дійсно є, однак далеко не всі.

Відео дня

«У першу чергу, хотілося б донести до людини “істину”, і якщо ж вона скоїла якесь порушення, то, перш за все, нам не приносить ніякого задоволення виписувати їй штраф, але без цього часом ніяк. Без рішучих дій наші люди, на жаль, нічого не роблять. Мій принцип такий: треба – допоможемо, винен – відповідай», – ділиться один із патрульних поліцейських.

Бісить: байдужість

Кожен добре знає приказку «Моя хата скраю…», однак чомусь далеко не всі знають її продовження – «…перший ворога стрічаю». Ось і живуть українці за принципом «нічого не чую, нічого не бачу, нічого не кажу». І це бісить.

«Люди не розуміють, не хочуть розуміти й завжди налаштовані так, ніби саме їх не торкнеться біда. Всім начхати. Будуть грабувати людину – сусід дивитиметься в замкову щілину зі словами:  “Слава Богу, не мене”, – нарікає інший житомирський патрульний. – Байдужість – це величезний мінус у нашому суспільстві».

Бісить: писанина

Бюрократія та постійне писання-переписування документів – атавізм минулого, який ніяк не піде у вічність. У якихось професіях без цього не обійтись, а у якихось об’єм «рукописів» відверто можна було б скоротити. Але, але…

«Пишеться все, пишеться багато і в багатьох примірниках. Витрачається дуже багато часу як патрульного, так і особи, яка притягується до відповідальності. Постанова, протокол – у заповненні цих документів помилок бути не може», – пояснює поліцейський.

Ну і звісно, рапорти. Всюди. Про все. Завжди.

«Нестандартні ситуації – пишеш рапорт. Доставив порушника в райвідділ – пишеш рапорт. Дістав наручники – рапорт, дістав балончик або палицю – рапорт. Не дай Боже дістав зброю – рапорт», – перераховують правоохоронці. Іншими словами, записується і доповідається про все, що відбувається. Патрульні визнають, що логіка в цьому є. Однак витрачається дорогоцінний час.

Бісить: алкоголь

Проблема надмірного вживання спиртного населенням ні для кого не є відкриттям. Як зазначають поліцейські, 90% сімейних викликів пов’язані саме з алкоголем.

«Сім’ї руйнуються, травми, проблеми, аварії, сварки, конфлікти – усе це, в основному, через алкоголь. Люди дуже багато п’ють. Ні, не випивають, а п’ють, – підкреслює житомирський коп. – А в стані алкогольного сп’яніння, самі розумієте, на що здатні люди. Зізнаюся: у мене відраза до алкоголю. Кожен день чуєш цей мерзенний запах, кожен день бачиш наслідки, і вони різні. Чуєш цю п’яну маячню, яка супроводжується образами у твою, та й не тільки твою адресу. І це викликає огиду», – нарікає поліцейський.

Бісить: забезпечення

Звичайно, куди ж без матеріальної бази.

«Є деякі мінуси щодо забезпечення, але про них особливо розписувати не буду. Ні для кого не секрет, що форму хлопці купують за свої гроші. Футболки, кепки, штани, взуття… Це розтрати. Але і без цього ніяк, – ділиться патрульний. – Про окремі елементи спорядження, такі як пояси, кобури, чохли я взагалі мовчу, бо давно змінено за свій кошт».

Як бачимо, захищати спокій громадян – складно. І часто ускладнюють роботу патрульних поліцейських ті ж таки громадяни. То, можливо, разом з реформуванням поліції й самим житомирянам варто дещо «реформувати» своє ставлення до правоохоронців та своєї поведінки?

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up