ДАІ Житомира помстилися журналісту за опубліковане відео.ВІДЕО

ДАІ Житомира помстилися журналісту за опубліковане відео.ВІДЕО
Нещодавно, 17 квітня журналіста «Дорожнього Контролю» Дмитра Кравчука переслідували невідомі особи на автомобілях та в ході конфлікту пошкодили журналісту відеореєстратор.

Того дня Дмитро зі своїм колегою спостерігав за роботою екіпажу ДАІ 0730 інспекторів Григор'єва та Прокопчука. Близько 15.30 години, коли він рухався по вул. Саєнка, його автомобіль було заблоковано двома невідомими автомобілями:  один з яких марки «Ауді» державний номер АМ5007АТ, а другий – «Шкода Октавія» А5 державний номер АМ8015АХ.

Потім з автомобіля «Шкода вискочив невідомий Дмитру чоловік і почав відкрито шарпати його автомобіль, висловлювати нецензурну лайку, стукати руками по лобовому склу,  а також робити інші хуліганські дії.

З метою заспокоювання даного чоловіка, а також з бажанням зрозуміти навіщо він це робить, хлопець відкрив переднє вікно. Але у цей момент невідомий чоловік схопив реєстратор, який знаходився на передній панелі автомобіля і намагався втекти. На щастя, Дмитро встиг схопити його за руку і не дав хулігану можливості зникнути з місця злочину. У ході потасовки все – таки вдалося відібрати у незнайомця регістратор, хоча йому самому вдалося вирватися і втекти.

Відео дня

17.04.2015 р., у порядку ст. 214 КПК України, журналіст звернувся із заявою про даний злочин до чергового слідчого міського відділу Житомирського УМВС Лариси Дем'янюк.

Дмитро Кравчук зазначив, що слідча Лариса Дем'янюк з самого початку планувала не реєструвати заяву про злочин.

«Лариса Дем'янюк усіляко намагалася ухилиться від розмов про реєстрацію заяви про злочин, називаючи її зверненням і заявляючи, що по моєму зверненню буде проводиться розгляд. Також вона не дослівно записувала мої свідчення, і як я зараз розумію, робила все, щоб мою заяву про злочин перекваліфікувати у звернення в порядку закону «Про звернення громадян». Слідча у порушенні ст. 214 КПК України про реєстрацію заяви супроводжувалась діями, якими вводила мене в оману, чим доводила умисну не реєстрацію заяви про злочин. Жінка неодноразово заявляла, що перед реєстрацією заяви їй треба порадитися зі своїм начальником Миколою Бовсуновським, який визначає - реєструвати чи не реєструвати заяву про злочин. З цією метою слідча Лариса Дем'янюк неодноразово залишала мене одного, а сама виходила поговорити по телефону з таким розрахунком, щоб я не чув її розмови.

Останньою, як я вважаю незаконною дією слідчої було те, що вона завела мене у кабінет заступника Миколи Бовсуновського – Юрія Лисака, пояснюючи при цьому, що тепер саме він вирішує питання про реєстрацію моєї заяви про злочин. Сам же Юрій Лисак заявив, що відповідно до вимог ст. 214 КПК України реєструвати заяву в даному випадку входить в обов'язки слідчого Лариси Дем'янюк», - розповідає журналіст.

На даний час, тобто через чотири доби, Дмитро Кравчук не попереджений про кримінальну відповідальність, що свідчить про відсутність факту поданої заяви. У даному випадку можна прослідкувати явний факт порушення скоєного слідчою, в частині укриття злочину передбаченого ч.2 ст. 186 КК України.

Нагадаємо, нещодавно журналіст газети «20 хвилин» писала про те, як одну зі слідчих слідчого відділу Вероніку Шестакову звільнили через те, що та не прийняла заяву. Хоча по відношенню до міліціянтки були використані неправомірні дії, її звільнення не підпадало під рішення законних.

Дивлячись на дану ситуацію, можна зробити висновок, що навіть цей прикрий випадок з її колегою не навчив Ларису Дем'янчук виконувати свою роботу добросовісно, відповідно до чинного Законодавства України.

 

Згідно нормативним документам:

Слідчий, невідкладно, але не пізніше 24 годин зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування

Заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення вважаються поданими з моменту попередження особи про кримінальну відповідальність.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Лимузинов Сережа

    дорожний контроль в лице кугута провокатора что еще сказать
  • Костя Кот

    Шановні, я не являюсь палким прихильником Даї, але на всіх відео Кравчука він веде себе як клоун і провокує співробітників на конфлікт.  Я сподіваюсь , що цей клоун ніякого відношення до" Дорожнього контролю".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up