Член РПЛ Сергій Кисельов для вагітних області на обстеження вибив з бюджету понад мільйон гривень

Член РПЛ Сергій Кисельов для вагітних області на обстеження вибив з бюджету понад мільйон гривень

Сергій Кисельов, депутат Богунської районної ради, поділився зворушливою історією народження доньки. Також, він розповів і про відчайдушну боротьбу за право вагітних не сплачувати тисячні “благодійні” внески.

 

Поки з дружиною Іриною боролися за майбутню доньку, Сергій паралельно вів боротьбу з бюрократією та чиновниками.

В результаті, 14 липня в обласній раді члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів одноголосно рекомендували сесії виділити кошти в сумі 1млн. 470 тис. гривень в обласний перинатальний центр. Це рішення підтримала бюджетна комісія. 21 липня на сесії обласної ради були присутніми 62 мандата з яких за виділення коштів «Житомирському обласному пренатальному центру» проголосували за – 61 мандат.

“Гроші мають піти на закупівлю реактивів для лабораторії, для обслуговування дороговартісного обладнання, на створення надсучасного реанімаційного блоку для недоношених та закупівлю кисню, кровозупинних препаратів та інше”, - пояснює головний лікар перинатального центру Юрій Вайсберг.

Відео дня


 

Як розповідає сам Сергій, його історія боротьби розпочалася ще у 2015 році, коли вони з Іриною втратили дитину:“Тоді на 5 місяці вагітності відійшли води і ми втратили майбутнє, але не віру в нього! Лікарі зробили вискаблювання плоду, адже таких маленьких в Україні не рятують”.

Вже тоді він заприсягнув, наступного разу все буде інакше:“В Одесі, біля Аркадії, є церква Сергія Радонежського. Я в молитві відкликав своїх ангелів-охоронців від себе заради  майбутнього, щоб вартували область живота дружини”.

 

Вже за рік Ірина знов завагітніла, але цього разу ціни, як на дріжджах виросли ледве не вшестеро. Перинатальний центр через відсутність реактивів послуг за 150 грн. не надавав, аналогічні послуги в приватній лабораторії коштували 1600 грн. Платити такі гроші сім’я була не в змозі, а втратити ще одне малятко було не припустимо. З цього і почалася бюрократична епопея з несправедливістю.

 

“Спочатку мені відповів перинатальний центр, що є недофінансування. В той час начальник управління охорони здоров’я пан Торбас відписав, що в перинотальному все є. А основний збір йде шляхом благодійних внесків, а це не добровільно, а примусово. Медперсонал ставить перед фактом -  потрібно здати 1000грн та й крапка”, - каже Сергій.

Далі Сергій звертався і до народних депутатів і до управління фінансів обласної держадміністрації і на депутатські комісії обласної ради. Весь час питання гальмувалося. Але Сергій не здавався.

Завдяки розголосу намагався надати ваги питанню. Він просто, як людина, яка пережила втрату, чудово розумів, що від його дій залежить тепер не лише народження його доньки, а багатьох дітей області. Готовий вже був, каже, братися за вила.

Але без них обійшлося, спільно з членами Радикальної Партії Олега Ляшка, головою обласної організації Іллею Смичком та депутатами винесли це питання на комісію. На ній виступав і головний лікар перинатального центру пан Вайсберг.

 

У ці переможні дні, коли питання пішло на вирішення, у Сергія народилася донька: “У дружини був дуже серйозний діагноз -. низьке розміщення плаценти. Професор Заболотнов, переселенець з Криму, кинув виклик. Під час операції дружина втратила біля літру крові, але на світ з’явилося маленьке! Дали донечці подихати киснем, зважили, поміряли, перевірили реакції м”язів, одягнули і щасливому татусеві поклали на грудь на дві години за Канадською системою (метод Кенгуру). Незабутні миті в моєму житті відбулися цього літа. Тепер я точно скажу, що боротьба тривати може роками, але перемога буде, якщо не здаватися”, - резуміє Сергій.

Якщо Ви, як Сергій хочете підтримати тих, хто при надії, заходьте на сайт обласної ради та голосуйте за петицію «Все для вагітних жінок Житомирщини».

Спеціально для Сергія Кисельова та його дружини,
Автор Ірина Ярмоленко.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up