В Андрушівці Житомирської області пройшло свято рушників

В Андрушівці Житомирської області пройшло свято рушників

В суботу, 27 серпня, в парку-садибі родини Терещенків, що у місті Андрушівка, відбувся Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Рушники мого краю». Про це повідомили на офіційному сайті Житомирської ОДА. 

У фестивалі взяли участь творчі колективи України та Білорусії, в тому числі в рамках виконання проекту «Український Донбас» на Андрушівщину завітали колективи з Донецької та Луганської областей.

 

В програмі свята відбулося представлення виробів майстрів народно-ужиткового мистецтва, робота етнографічних містечок.

Відео дня

 

Гості фестивалю переглянули концерт за участю колективів Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка, ансамблю національного обряду «Родослав», гурту «Древляни» Житомирської обласної філармонії ім.Святослава Ріхтера та кращих аматорських колективів Житомирщини.

 

Крім цього, проходили конкурси короваю та кращого українського костюма. 

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up