У Житомирі відкрили пересувну виставку образотворчого мистецтва в’язнів. Фото

У Житомирі відкрили пересувну виставку образотворчого мистецтва в’язнів. Фото
У четвер, 23-го жовтня, у приміщенні Житомирського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом відбулось відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов’ю».

У відкритті виставки взяли участь її співорганізатори – заступник начальника управління ДПтС України в Житомирській області Анатолій Бобриньов, керівник відділу Української Греко-Католицької Церкви з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин (Пантелей), директор Житомирського інституту МАУП Тамара Семенюк, а також представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, співробітники установ виконання покарань та кримінально-виконавчої інспекції області, представники недержавних організацій, масмедіа та студентська молодь.

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Її експозиція включає 113 творів, переданих з пенітенціарних установ України.

Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою Любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпні 2013 року у Києві та побувала у Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні та Ніжині.

Відео дня

«Дана виставка стала можливою завдяки тісній співпраці з Житомирським інститутом МАУП, вона дозволить усім бажаючим познайомитись із творчістю засуджених, які відбувають покарання у виправних закладах практично з усіх регіонів нашої країни, – зазначив Анатолій Бобриньов, – на думку керівництва нашої Служби такі виставки – це важлива складова процесу ресоціалізації, коли люди в умовах позбавлення волі знаходять гарний спосіб самовираження, а громадськість на таких заходах може ознайомитись із практичними результатами роботи адміністрації виправних установ по перевихованню засуджених, становлення з них активних членів суспільства».

Також А. Бобриньов розповів, що співробітники соціально-психологічних служб виправних колоній всіляко сприяють художній самодіяльності засуджених, а малювання допомагає побачити світ очима мистецтва та відволіктись від повсякденності, що є корисно для людської психіки в умовах обмеження свободи. Деякі засуджені виявляють неабиякий хист. Так, під час конкурсу у Києві робота Івана Мозолевського з Житомирської установи виконання покарань (№8) була відібрана для участі в Міжнародному Берлінському конкурсі 2014 року.

– Представлені картини – це своєрідні послання наших співгромадян, тепло їх рук відобразилось у фарбі, дереві, бісері, з яких вони виконані, – відмітив протоієрей Костянтин, – залученням засуджених до творчості, зокрема на біблійні сюжети, ми намагаємось перемінити цих людей, домогтися їх реінтеграції у суспільство, зрештою допомогти їм знайти своє місце у житті.

Директор Житомирського Інституту МАУП коротко розповіла про спіпрацю очолюваного вищого навчального закладу з управлінням ДПтС України в Житомирській області та підпорядкованими йому установами та зазначила, що людина, яка по-справжньому навчається, ніколи не буде направляти свої думки у бік злочину. «Ми усі разом робимо надзвичайно потрібну та корисну справу і я впевнена, що наша спільна праця сприятиме підвищенню рівня духовності не тільки серед людей, що опинились за гратами, а й в цілому у країні» – відзначила Т.В. Семенюк.

Відвідувачі експозиції з цікавістю переглядали картини засуджених та жваво ділились своїми враженнями, відзначаючи ті, що найбільш припали до вподоби. Сама ж виставка «Переображення Господньою Любов’ю» в Житомирі триватиме до 1 листопада, після чого побуває в інших обласних центрах України. За час роботи виставки в обласному центрі з її експозицією заплановано ознайомити засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, які перебувають на обліках у підрозділах кримінально-виконавчої інспекції Житомирської області.

Previous Next

За повідомленням прес-служби управління ДПтС України у Житомирській області

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up