У супроводі джазу на аукціоні «АрТерапія» зібрала майже 6 тисяч гривень

У супроводі джазу на аукціоні «АрТерапія» зібрала майже 6 тисяч гривень
Засновниця Благодійного фонду на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія» Юлія Кручак
Вже вдруге в Житомирі відбувся джазовий квартирник «Jazz-терапія» та аукціон раритетних речей від Благодійного фонду на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія».

17 липня у лаунж-ресорані «Барбарис» відбулися благодійний музичний вечір та аукціон з метою збору коштів на реалізацію проекту на підтримку онкохворої молоді «АрТерапія» та на придбання гама-терапевтичного пристрою для Житомирського онкологічного диспансеру.

На заході присутні мали можливість насолодитися хорошою музикою, помилуватися роботами прогресивного київського фен-дизайнера Поліни Велеер та взяти участь в аукціонів. У якості лотів були представлені витвори мистецтва, прикраси ручної роботи, ретро-платівки та сукні. Протягом вечора вдалося зібрати 5 тис. 915 грн.

Про ідею створення фонду ми запитали у його засновниці – Юлії Кручак:

Відео дня

«Взагалі історія створення фонду дуже довга. Почалося все з того, що захворів наш дуже близький друг і терміново потрібно було зібрати дуже велику суму. Ми з друзями скоординувалися і буквально за кілька тижнів зібрали близько 200 тисяч, але їх все одно було мало. Тоді ми організували всеукраїнський збір коштів. Все пройшло дуже добре, нині наш друг працює і творить (він художник і музикант). Потім до нас почали звертатися за допомогою інші люди, однак у якийсь момент ми зрозуміли, що всім допомогти не зможемо і потрібно направити свою енергію у певне русло. Виникла ідея придбати гамма-терапевтичний пристрій. На спільній прес-конференції з лікарями Житомирського онкологічного диспансеру ми вирішили, що той пристрій, який зараз є в Житомирі, потребує термінової заміни, тому зараз ми збираємо кошти саме на його заміну».

Юлія розповіла, час що з самого початку організація таких вечорів, фестивалю давались дуже важко, тому що розворушити людей у нашому місті – складно. У Житомирі спостерігався кількалітній застій у плані культури, тому наші митці – письменники, художники, музиканти, – часто їдуть з міста і житомиряни навіть не знають, які талановиті люди їх оточують. Тому організатори хочуть показати городянам, що у Житомирі мистецтво не лише є, а воно ще й живе активним життям.

«Такі заходи діють на постійній основі. Ми їх організовуємо раз на 3 місяці і наступний квартирник відбудеться восени, в жовтні. Також у жовтні відбудеться наш другий мистецький фестиваль, проте він діятиме конкретно за трьома напрямками: художній (картини, медіа-школа), літературний (центр літературної освіти, який буде облаштований у Житомирі) і волонтерський. Ми запросили волонтерів з різних країн Європи для того, щоб вони навчили нас працювати в цьому напрямку. Також ми й надалі шукатимемо виходи на нові гранти та можливості для розвитку нашого проекту», – розповідає засновниця «АрТерапії».

А ми нагадуємо, що вже за кілька днів у кінотеатрі «Жовтень» стартує благодійно-мистецький фестиваль «АрТерапія», котрий триватиме з 20 до 25 липня й порадує відвідувачів виступами музичних гуртів, насиченою літературною програмою, а також майстер-класами, благодійним ярмарком, днем їжі, арт-садочком та багато чим ще. Приєднуйтесь!

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up