Смачний соціальний проект «Мистецтво смаку» стартував у Житомирі

Смачний соціальний проект «Мистецтво смаку» стартував у Житомирі
У четвер, 30 квітня, у Житомирі, стартував соціальний проект - "Мистецтво смаку", організаторами якого виступили представники ГО «Єдиний Житомир». Зустріч проходила у формі конференції у приміщенні зали кінотеатру "Україна". Доповідачами були ресторатори, що є майстрами у своїй галузі. У рамках конференції вони розкривали такі секрети приготування кави, м'яса та десертів.

Лекційна частина вечора розкривала історію, розвиток, стандарти приготування, важливість та незамінність тієї чи іншої страви.

Розпочав зустріч співвласник мережі кав’ярень та кавових барів «Кофеджио» Сергій Мельниченко. У ході розповіді було продемонстровано ролик про каву. Присутні багато дізналися, про особливості приготування кави та ведення кавового бізнесу.

«Італійці вважають основними складовими успіху у кавовому бізнесі наступні чинники:

Відео дня
  1. Власне кава або суміш з якої буде готуватися напій;
  2. Кавомолка;
  3. Кавоварка;
  4. Бариста.

Я б сказав бариста – найголовніший елемент. Адже від його уміння зварити каву і спілкування людьми і залежить успіх. Приємно зазначити, що рівень підготовки баристів у Житомирі, яких готують сьогодні і 10 років тому, це небо і земля», - ділиться секретами успіху Сергій Мельниченко.

Далі естафету підхопив шеф-кухар та співвласник гриль-хаусу «Кабані Фані» Віктор Фіалковський. Із захопленням та ентузіазмом розповідав про особливості поетапного приготування стейків. А продемонстрований ним ролик змусив присутніх відчути смак слини у роті. Для приготування використовують тільки найкращу вітчизняну яловичину.

«Я не боюся показувати особливості приготування м’яса. Ми готуємо на очах у людей і це саме те, що подобається нашим клієнтам. Вони можуть спостерігати процес приготування від початку до кінця. Сьогодні у рамках фільму було продемонстровано хоспер – іспанську вугільну пічку на якій ми готуємо стейки. На сьогодні в Житомирі така пічка є тільки у нас. Тому приходьте, пробуйте, це дуже смачно», - розповідає Віктор Фіалковський.

Також Віктор Фіалковський поділився, що коли вибирали назву «Кабані Фані», то зупинилися на ній не випадково, адже вона і весела і сита одночасно.

Не обійшлося і без жартів. Вже добре відомий житомирянам ведучий вечорів, квн-щик і саксофоніст Сергій Ярома, поставив шеф-кухару провокаційне запитання:

«Скажіть, будь ласка, скільки мені треба їсти аби стати таким кабаном як Ви?»

На яке отримав оптимістичну відповідь:«Приходь до нас ми тебе відгодуємо!»

Завершував вечір виступ засновників Bondarchur Consulting та ресторану NORA Бондарчука Тимофія та Пєтухової Тетяни, які відвідали більш ніж 1000 ресторанів у 27 країнах світу. Вони розповіли і показали фільм про історію походження одного з найбільш улюблених у Європі десертів «крем-брюле».

Як виявилося крем-брюле – це не відоме житомирянам морозиво фірми «Рудь», а в першу чергу давній десерт, що був розроблений монахами для короля у приготування якого у ті часи використовувалася праска.

У ході зустрічі слухачі мали нагоду ставити свої запитання.

А по закінченню офіційної частини усіх присутніх чекало солодке частування від організаторів вечора.

«Мені дуже сподобалися дегустація та закуски, було дуже круто. Побачив купу позитиву, всі радісні, фотографуються. Хоча захід трішки затягнувся, однак все це окупилося дегустацією всяких смачних речей. Вважаю, що такі заходи потрібно робити і не тільки у цій, а й у інших галузях. Наприклад в якихось «едюкаційних», тобто освітніх штуках», - ділиться враженнями відвідувач заходу Ярослав.

«Прийшла з простої елементарної цікавості дізнатися більше про заклади громадського харчування в Житомирі, на скільки вони різноманітні. Була реклама кави, м’яса і десертів. Десерти – це моя слабкість. Ті десерти, що мені тут запропонували, це взагалі щось нове. Я звісно пробувала готувати схожі десерти, але так у мене не виходить. Була дуже гарна презентація, почастували, дуже смачно, просто супер.

На рахунок «Кофеджио» також дуже задоволена, оскільки уже давно є великою шанувальницею кави, яку вони варять. Мені подобається, що вони постійно вдосконалюється», - розповідає відвідувачка вечора Вікторія.

Представлені для дегустації десерти, м'ясо та кава сподобалися присутнім на стільки, що журналістам майже нічого не залишилося.

 «В цілому ми задоволені тим як пройшов захід. Дуже тішить те, що зібралося так багато людей. Нам вдалося показати і донести до громадян основну думку, яка полягає у тому, що люди які є рестораторами є по суті творцями, їхні заклади мов галерея. Ми хотіли це показати, бо це дійсно так, без ніяких перебільшень», - підсумував Владислав Кальчук, заступник голови ГО "Єдиний Житомир",  що є ініціатором та організатором заходу .

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up