Купуючи хутро, ти стаєш співучасником вбивства – житомирські активісти. Відео. Фото

Купуючи хутро, ти стаєш співучасником вбивства – житомирські активісти. Відео. Фото
"Залиште хутро тваринам", "Чужа сметь не зігріє", "Вільна тварина - вільна людина", - з такими закликами 20 січня активісти анархо-руху “Chaotic Good” прийшли під стіни кінотеатру "Жовтень, де відкрилася виставка, в асортименті якої представлені вироби зі шкіри та хутра.

Поки один з учасників заходу - Олександр Микитенко, розповідав про хибні уявлення громадськості щодо хутряної індустрії, яка по-суті представляє собою смерті для мільйонів тварин щорічно, серед перехожих поширювали листівки з інформацією про чотири міфи, якими зазвичай виправдовують себе покупці та власники шуб.

"Це вкрай неекологічна діяльність, що шкодить здоров'ю людей та невиправдана економічно, адже зиск від виробництва хутра отримують перш за все великі корпорації, для яких виробництво хутра лише один із видів прибутків, - впевнений Микитенко. -  В той самий час існує безліч альтернатив хутряному одягу, не пов'язаних із жорстокістю, які по термічним, естетичним, економічним та екологічним характеристикам значно перевершують хутро та шкіру.

Важливо зрозуміти, що  хутро  - більше не засіб захисту від холоду, яким воно було у часи неандертальців. Сьогодні хутро – це лише символ розкошу, а міфи про хутро як про незмінний атрибут краси та престижу підтримується рекламною індустрією, яка спекулює інструментарієм моди.  Ми звертаємося до громадськості з закликом подолати відчуження та усвідомити беззмістовність та жорстокість використання хутра та шкіри в сучасному світі".

Відео дня

Активісти, значна частина з яких вегатаріанці та вегани,  також представили статистику, згідно з якою на виробництво однієї шуби йде 18 лисиць, 27 єнотів, 160 шиншил або ж аж 250 білок. Кажуть, що самі намагаються відшукати у магазинах та на ринках міста не менш якісний одяг та взуття, але без елементів хутра чи шкіри.

Акція була мирною і безпосередньо в роботу виставки-ярмарку ніхто не втручався. Так само не було жодних провокацій зі сторони продавців, а от потенційні покупці інколи негативно реагували і на  зібрання молоді з плакатами, і на прохання ознайомитися з листівками.

Раніше “Chaotic Good” пікетували у Житомирі цирк біля ТРЦ,  протестуючи проти використання тварин у цій індустрії.

Previous Next

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up