Наші в Європі: чи є шанси на ¼

Наші в Європі: чи є шанси на ¼?

Четвер, 19-го березня у Києві та Амстердамі відбудуться матчі відповіді українських команд на стадії 1\8 фіналу Ліги Європи. Динамівці будуть приймати в дома на Олімпійському «Евертон», а «Дніпро» поїде в гості до «Аякса» на Амстердам Арену. Обидва поєдинки навівають інтригою та шаленою атмосферою, ні один з матчу не буде легким, чи прохідним. Це буде боротьба  рівних за класом суперників до якої буде прикута увага прихильників футболу усієї Європи.

Готуючи матеріал до випуску, звернув увагу на те, що мало часу приділяю командам суперників, їх планам на гру, стратегії та стану в якому вони перебувають. Ця стаття буде акцентована на українських конкурентах та їх планах на гру.

Амстердамський «Аякс», нідерландський лідер цього сезону, навряд чи завоює в п’яте титул чемпіона «Ера дивізії». Розклад сил такий, що в боротьбу за чемпіонство амстердамці втрутилися зовсім нещодавно, перегравши прямого конкурента «ПСВ» з рахунком 3-0, і отримали теоретичні шанси на чемпіонство.

Журналісти та знавці нідерландського футболу зі скептикою відносяться до чемпіонських амбіцій «Аякса», залишилось не так багато матчів, ну і відрив у ПСВ не маленький 11 пунктів за 7 матчів відіграти важкувато.

Розуміючи дану ситуацію, я з певністю заявлю, що головний тренер «Аякса» налаштований на перемогу у даному турнірі і він може навіть ризикнути чемпіонатом, втративши другу сходинку, аби якось виправити сезон. Попередні досягнення Франком Де Буром не дадуть йому можливості скласти руки і просто насолоджуватись грою, він буде вижимати з гравців останнє, аби тільки ті бились за перемогу і результат.

Таке налаштування може зіграти «Дніпру» на руку, це як би туз в рукаві, козир є, але його потрібно не помітно дістати. Першу гру дніпропетровці виграли, молодці! Втратили багато важливих кадрів, але 1-0 –результат добуто. В матчі відповіді буде важко, потрібно терпіти, але поставившись до поєдинку не професійно, можна порівняти команди з дворовим футболом. Коли технічні молодики, в яких ще прищі не пройшли, грають з пузатими дядьками.

Нікого не хочу образити, чи сказати про фізичну не готовність, просте порівняння, продовжуючи розбір даної ситуації отримаємо такий результат. Дядьки з животиками спочатку будуть нервувати, не встигати за більш молодими і технічними хлоп’яками, бити їх, почувати себе не комфортно в даній ситуації, можуть і пропустити, але через силу та стабільність в колективі грати будуть легко і упереджено. В хлоп’яків ситуація буде складатися даним чином: палаючі очі, шалене бажання  забити і велика самовіддача кожного гравця, але через  надмірне бажання, де хто більш технічний буде брати на себе ковдру абсолютно не виправдано, що може привести до між колективних чварів. Через надмірне старання можуть виникати ситуації в яких буде багато звинувачень і нервів до своїх партнерів.    Цім порівнянням я хочу сказати те, що «Дніпру» потрібно дуже сильно об’єднатись взявши всю силу і характер в кулак та продемонструвати неймовірне терпіння, та майстерність в обороні. Перетерпіти 30 хвилин першого тайму і я обіцяю, що далі буде легше, емоційно «Аякс» з тухне і буде демонструвати не виразну та досить просту гру.

Тепер про шанси «Дніпра». Грати потрібно без Ротаня і Федецького, це втрата основних гравців захисного плану, які свою професійну придатність довели результатом добутим у Києві. З’явиться Канава, який зможе замінити Ротаня, але при дискваліфікації Артема Федецького лівий фланг буде гуляти і основну масу атак потрібно чекати саме там де втрати найболючіші. Тут потрібен мозок Маркевича, який  зуміє вірно скомпонувати склад та мотивувати на гру. На превеликий жаль сам Мирон Богданович до Амстердаму не поїхав, через проблеми зі здоров’ям. Тому в най важливішому матчі сезону команда буде без свого наставника і ця новина не додає нам впевненості чи сил, але вигравати потрібно! Підтримаємо «Дніпро» як просив Мирон Богданович, «Дніпро» в перед, ми з тобою!

Відсоткове відношення 50-50 %  І тут все зрозуміло чому!

 «Динамо» – «Евертон».

Обіцяв про суперників, то ж розберемо «Ірисок».«Евертон» був шалено радий перемозі над «Динамо» в Ліверпулі і на цих емоціях хлопці не помітили в домашньому матчі «сорок». Перемога над «Ньюкаслом» була добротною і не вимушеною, гра складалась дуже вдало і без потуг чи нервів. Отримали три очки і це все на що розраховує «Евертон», без жодної погоні за євро кубкам на наступний сезон, які там євро кубки, аби з ліги не вилетіли, 14 місце до «Бернли» 6 пунктів і все можливо. Що ми з цього можемо отримати:

  1. Розкутого противника який не приїхав морозити гру, як свідчать слова капітана мерсесайдців.
  2. Будуть грати обидві команди, в свій улюблений атакуючий футбол.
  3. Недооцінка «Динамо» в плані фізичної  підготовки, може зіграти злий жарт з командою противника.

Три пункти, які можуть вирішити судьбу переможця!!!

Зі своєї сторони Динамо також перебуває в доброму стані, хлопці впевнені в своїх силах, в своїй фізичній готовності та перш за все у вболівальниках, які розкупили квитки, ще за тиждень до гри.  Обидва противника підійшли до гри з втратами, але якщо київляни їх мали давно, ще з першого матчу проти «Генгама» то «Іриски» втратили основного бійця у матчі проти  сорок. Бейнс на гру у Київ поїхав, але про участь його нічого не відомо. З позитивних новин маємо готового до боротьби Хачеріді та Гармаша, що стане доброю перепоною для потужного Лукаки.

Мої очікування від гри:

  • я сподіваюсь на холодну голову арбітру;
  • на чисту повторюю чисту боротьбу від обох команд;
  • на атакуючий потенціал, який «Динамо» до кінця ще не розкрив;
  • на бойовий склад із силою та розумом, а не повільністю та фізичну не готовність, що було на виїзді.

Шанси на вихід в ¼ , тут я підійшов раціонально і вимушено з думкою про Лукаку. Матч один гравець зробити не може, згідний, але 19-ого березня на НСК Олімпійському все буде залежати від настрою «Бельгійця» і тут трохи стає лячно.  Перемогу можна добути, перш за все, при швидкому м’ячі і виключенні головного мотора атак Ромелу Лукаку, і тоді перемога наша.

Відсоткове співвідношення сили 45%-55%  на прохід Евертона!

З вірою на краще чикаємо 19-те березня, це вже скоро!

Коментарі (1)

Наші в Європі: чи є шанси на ¼? Четвер, 19-го березня у Києві та Амстердамі відбудуться матчі відповіді українських команд...

Десятка найкращих українських трансферів цієї зими   Андрій Ткачук Поговоримо про український футбол. Узимку ми...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:25 У Житомирській області 8 553 пацієнти у 2023 році безоплатно отримали реабілітаційну допомогу 16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up