Житомирській області загрожує африканська чума

Житомирській області загрожує африканська чума
На території України суттєво ускладнилась епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней. Це захворювання вже виявлено у Чернігівській області.

- Щоб не допустити розповсюдження та занесення збудника цієї хвороби на територію   Житомирської області, - коментує ситуацію завідуючий сектором мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук, - користувачі мисливських угідь області проводять систематичне спостереження за дикими кабанами. Від усіх добутих на полюванні диких кабанів проводиться відбір діагностичного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на виявлення захворювання АЧС. На прикордонних територіях проводиться ряд заходів, спрямованих на недопущення міграції диких кабанів з Республіки Білорусь.

Крім того, допоки не стабілізується епізоотична ситуація, управління рекомендує працівникам мисливських господарств утриматись від вирощування домашніх свиней в особистих підсобних господарствах .

Також управління звертається до жителів Житомирщини з проханням: при виявленні підозрілих у захворюванні (невластива поведінка, хитка хода, пригнічення тощо) чи загиблих диких кабанів, терміново повідомляти службу ветеринарної медицини та Житомирське ОУЛМГ за телефоном: (0412) 22-56-62.

Відео дня

За повідомленням прес-служби ЖОУЛМГ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up