Житомирська влада хоче об’єднати діагностичний центр і обласну лікарню

Житомирська влада хоче об’єднати діагностичний центр і обласну лікарню
Житомирська облрада розглядає можливість об’єднання комунальних установ, зокрема – обласної лікарні та діагностичного центру.

Про це повідомив заступник голови облради Руслан Годований.

«Зараз я запросив по всім комунальним установам (у нас їх 167) інформацію про витрати, функції, зарплати, штати і що вони виконують. Там, де буде співпадати – ми будемо об’єднувати. Я розумію, що це не робиться за помахом руки, але на минулій сесії ми вже дві структури об’єднали, і як мені не боляче було у кабінеті людям пояснювати, що ми змушені будемо скорочувати, але треба комусь приймати рішення», - сказав Годований.

Для прикладу заступник голови облради розповів про можливе об’єднання медичних закладів.

Відео дня

«Зараз по функціям вивчаємо центр СНІДу і центр венерології (обласний шкірно-венерологічний диспансер), десь схожі функції, але маємо дві різні бухгалтерії, два керівника, два водія і так далі. Можна ж об’єднати? Можна. Діагностичний центр і обласна лікарня – я не фахівець в медицині, але розумію, що десь вони схожі і для чого стільки адмінапарату утримувати, давайте все це об’єднувати, укрупнювати. А вивільнені кошти підуть на закупівлю ліків», - зазначив Руслан Годований.

Він усвідомлює, що об’єднання та скорочення працівників – непопулярні кроки перед місцевими виборами і це може призвести по електоральних втрат.

«Якщо нічого не робити, то нічого не відбувається, в бізнесі ні один бізнесмен не дозволить собі утримувати працівників або людей, які не приносять прибуток і користь. Я і мої діти будуть платити податки, якщо ми будемо сплачувати податки на неефективну державну систему – я не буду розуміти суті податків. Коли ми потрапляємо в лікарню чи іншу установу, то хочемо отримувати послугу. Ми податки платимо за послуги, а не на утримання людей на зарплаті. Так, це непопулярні кроки і перед виборами вони принесуть певні електоральні втрати, але нас взяли сюди на роботу займатися економікою, а не політикою. Представники попередньої влади намагалися це суміщати, але ефект був лише у політичній частині. А наша політична позиція – економіка», - підкреслив заступник голови облради, який очолює міську організацію партії «Народний фронт».

Годований говорить, що зарплату працівникам комунальних установ та держслужбовцям треба збільшувати, щоб у людей був стимул краще працювати і ефективніше розпоряджатися бюджетними коштами.

«Я прихильних великих зарплат в комунальних установах, для державних службовців. Якщо державний службовець придумав, як зекономити 10 мільйонів гривень, то що він з цього отримав? А 10 мільйонів залишилося в бюджеті. В Грузії Саакашвілі запровадив, що люди, які приносили користь якимись ідеями з фантастичними сумами, отримували від цього винагороду, це нормально. А тут він зекономив 10 млн. грн., а ми йому можемо дати премію 500 гривень. Не може людина приносити підприємству прибутки 5-7 мільйонів в рік і отримувати 2-3 тисячі зарплати», - сказав Руслан Годований.

Заступник голови облради вважає, що виконання обласного бюджету за І квартал показує позитивну тенденцію, але люди відчують результати децентралізації не раніше 2016 року.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up