Вчасно звертайтесь до лікаря!

Вчасно звертайтесь до лікаря!
У літній період кількість звернень з алергічними реакціями, висипом, симптомами болю та різі в животі значно зростає. Проблема в тому, що більшість при появі ознак харчового отруєння лікується самостійно, що призводить до негативних наслідків.

Здебільшого лікуються активованим вугіллям та п`ють велику кількість води, а коли звертаються за допомогою вже через декілька днів, виявляють у себе сальмонельоз, дизентерію та бактеріальні гастроентероколіти, тоді лікуватись доводиться довго, адже хвороби прогресують. Тому при появі вже перших симптомів потрібно звернутись до лікаря, тим більше, якщо симптоми проявляються у дитини, адже імунітет у дітей слабший і гірше бореться з інфекцією.

Багато бажаючих схуднути, особливо молодь, дотримуються так званих «фруктових дієт», які не завжди є корисними для організму. Деякі фрукти, які містять багато цукру, спричиняють активний викид у кров глюкози, а коли цей рівень поступово зменшується, організм «вимагає» поповнити запаси, апетит зростає і «в хід» ідуть вже не тільки фрукти, а й м`ясо, гарніри та інше. От чому ви іноді помічаєте, що після солодкого хочеться чогось «солоненького».

Але справа не тільки в зростаючому апетиті, адже існують захворювання, при яких вживання тих чи інших фруктів та овочів може викликати ускладнення. Наприклад, при лікуванні сечової системи, таких як піелонефритах, гіперуратурії та гіперфосфатурії, краще уникнути вживання ягід, при гіпероксалурії слід виключити з раціону червону смородину, вишню, черешню, інжир та цитрусові. Кількість фруктів слід обмежити і людям, які мають високий рівень холестерину, адже фрукти багаті природним полісахаридом – в`яжучою речовиною, яка збирає на себе, «зв`язує» холестерин та інші шкідливі для організму сполуки. Хворим на цукровий діабет не рекомендовано вживати виноград, банани та інші солодкі фрукти. Пацієнтам з виразковою хворобою шлунку не слід вживати занадто кислі, неповністю достиглі ягоди та фрукти.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up