У Житомирі зафіксовано перевищення норми сірчистого ангідриду в повітрі

У Житомирі зафіксовано перевищення норми сірчистого ангідриду в повітрі
У четвер, 3-го вересня, відбулася оперативна нарада під головуванням в.о.міського голови Любов Цимбалюк щодо стану атмосферного повітря у місті Житомирі.

«Є багато звернень від батьків, які хвилюються, чи вести дитину у садочок, школу, чи краще залишити вдома. Занепокоєні житомиряни ситуацією із задимленням.  Зараз маємо відпрацювати наші подальші дії, забезпечити щоденне інформування про стан атмосферного повітря. У громадському транспорті, у школах, садочках, вдома – кожен має знати, як йому діяти, коли повітря важке. Не допустити паніки та дбати про мешканців міста», - зауважила Л.Цимбалюк.

Керівники виконавчих органів міської ради отримали відповідні доручення та виконують заходи, направлені на зменшення наслідків задимлення.

Як зазначив головний санітарний лікар міста Житомира Олександр Шпита, при проведенні досліджень зразків атмосферного повітря в зв’язку із задимленістю в місті встановлені незначні перевищення по вмісту сірчистого ангідриду: від 0,6 до 0,7 при нормативі – 0,5 мг/дм3 .

Відео дня

Начальник управління освіти міської ради Валентин Арендарчук, запевнив, що всі загальноосвітні заклади освіти діють відповідно до рекомендації СЕС. «Проводиться постійно вологе прибирання приміщень, забезпечено ємності для питної води. Діти під постійним наглядом медичних працівників. Якщо батьки бажають забрати свою дитину із дитячого садочка, можуть це зробити,  і повернути за декілька днів у дошкільний заклад чи школу без додаткової медичної довідки», - повідомив В.Арендарчук.

Комісією вирішено: призупиняти навчально-виховний процес у школах та садочках міста Житомира не будуть.

Мешканцям міста Житомира рекомендовано особливу увагу приділити профілактичним заходам:

1. Обмежити перебування на відкритому повітрі та відмовитися від тривалих прогулянок.

2. Тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати їх зволоженою тканиною.

3. Проводити вологе прибирання в приміщеннях.

4. Збільшити споживання рідини. Рекомендовано пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої.

5. У разі виникнення симптомів нездужання - звернутися до лікаря.

За повідомленням Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Так мило когда проявляется хоть капля заботы:-)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up