Фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби області своєчасно та в повному обсязі проведений комплекс протиепідемічних заходів.
За результатами бак досліджень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений від хворих, здорових осіб та з об’єктів довкілля є сальмонела ентерітідіс.
Основними причинами спалаху були грубі порушення санітарного законодавства а саме, порушення технології приготування та умов і термінів зберігання продуктів та готових страв, перебування на харчоблоці осіб, які були носіями інфекції. Недотримання правил особистої гігієни, дезінфекційного режиму, зберігання готових страв при високій температурі сприяли виникненню спалаху.
За повідомленням Державної санітарно-епідеміологічної служби Житомирської області
Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.
№ 13 від 3 квітня 2024
Читати номер