У Житомирі реконструювали фасад ДЮСШ «Авангард». Фото

У Житомирі реконструювали фасад ДЮСШ «Авангард». Фото
Багато житомирян вже бачили на власні очі оновлений фасад плавального басейну ДЮСШ «Авангард», що на Старому бульварі поблизу міського парку відпочинку. Натомість житомирські плавці вже змогли оцінити переваги змін, які залишилися непомітними для простих перехожих.

Як розповів директор ДЮСШ Авангард Олексій Юрчак, головна мета нинішнього етапу реконструкції басейну – заміна центральної секції вікон фасада, які одночасно були вікнами спортивного залу та холу.

- Цій конструкції було вже років 50. Скло, вставлене в металеві рами. Все це взагалі не тримало тепло і, починаючи з жовтня, в зал просто неможливо було зайти. Там було холодно. Батареї гріли повітря на вулиці – все вікно пропускало тепло. Хоча воно було й подвійним, але все рівно "сифонило".  Вікна ніяк не можна було утеплити - ні резина, ні метал нічого не тримало. Прохолодно через ці вікна було і у фойє басейну.

Відео дня

Потрібно було міняти всю конструкцію. З цим ми справилися повністю. Поставили сучасні металопластикові склопакети. В залі тепер тепло. Діти там займалися всю зиму при комфортній температурі. Хоча раніше 5 місяців в рік зал простоював через холод. Ефективність тренувань від цього має лише зрости.

- Окрім вікон, ви оновили весь фасад. Що це за матеріал?

- Фасад, там де немає вікон, ми обшили еконбондом. Таку пропозицію дав Проектний інститут. Порахували, що фарбувати чи штукатурити фасад буде в одну ціну з екобондом, але в другому випадку потім не потрібно це робити постійно. Обшили – і все. Екобонд – це сучасний, технологічний і дуже стійкий облицювальний матеріал. Також зміни торкнули і входу. Ми продовжили дах над сходами. Раніше туди постійно потрапляла вода, сніг, було слизько і небезпечно підніматися. Тепер такої проблеми немає.

Ось так виглядав фасад без обшивки:

- На даху видно якусь добудову. Для чого це було зроблено?

- Раніше дах спортзалу був десь на півтора метра нижчий за рівень даху над чашею басейну. І там постійно взимку постійно намітало чимало снігу. Це затінена сторона і сніг тримався іноді аж до травня. При цьому танучи, він підтоплював тренерські кімнати. Проектний інститут запропонував підняти дах над спортзалом до загального рівня. По суті, ми просто вирівняли дах, щоб він був на одному рівні, без перепадів. А для декору зверху поставили ще й козирок. Ніяких приміщень ми не добудовували насправді.

- Якось цей простір над залом буде використовуватися?

Насправді там не так вже й багато місця, плюс розставлені балки перекриття. Такий собі чердак вийшов. Поки ми ніяк його не будемо використовувати, а там побачимо.

- Що плануєте робити далі?

- Хочемо вдосконалити систему опалення. Бо діюча схема не дозволяє регулювати вхідну  температуру теплоносія, який потрапляє в систему. І виходить, що з боків, де заходять труби, вони гарячі, а до центру басейну вони стають холодні. Така ж проблема і в спорткомплексі ДЮСШ Авангард. Потрібно щось з цим робити, тим паче, що коштів для цього потрібно не дуже багато. А отримаємо комфорт і економію на опаленні.

Також потрібно зробити доріжки навколо ванни басейну. На стиках вони відійшли і вся вода, яка виливається з басейну на ці доріжки, протікає в підвал. Ці доріжки потрібно загерметизувати знову. Поттебує певного ремонту і підвал.

- Багато хто жаліється на застарілу плитку в басейні. З нею щось планується робити?

- насправді проблем дуже багато, але на все одночасно просто немає грошей. Тому робимо поетапно. Зараз на часі - опалення і підвал. Щодо плитки, то ми поміняли плитку на дні басейну, щоб її можна було легко чистити. Також плануємо оновити покриття на бортиках доріжок в зонах розвороту. Там хочемо втсановити або прорезинену плитку, або спеціальне покриття, схоже до резинового. Щоб пловець при розворотах міг комфортно відштовхуватися. Але все залежить від фінансування.

За матеріалами Спортивний Житомир

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up