У ЖДУ імені Івана Франка підсумували спортивні досягнення студентів

У ЖДУ імені Івана Франка підсумували спортивні досягнення студентів
У Житомирському державному університеті імені Івана Франка 17 грудня відбулась прес-конференція «Вершини спортивних досягнень студентів ЖДУ імені Івана Франка», що була присвячена перемогам вихованців факультету фізичного виховання та спорту.

«Нещодавно університет святкував 10-річчя факультету фізичного виховання та спорту, це не так багато. Але за такий короткий термін, ми виховали плеяду прекрасних спортсменів. Чесно кажучи, я завжди з благоговінням до них відношуся, адже в свій час теж був долучений до спорту», – зазначив під час відкриття ректор університету Петро Саух.

В свою чергу декан факультету фізичного виховання і спорту Тамара Кутек додала, що за рокифункціонуванняфакультету у ньому здобували й здобувають освіту 2 заслужених майстри спорту, 9майстрів спорту міжнародного классу та 78 майстрів спорту України. Представники кожного з 22 видів спорту, які культивуються в університеті, мають чимало нагород. Проте на прес-конференції вирішили представити результати саме з єдиноборств, які займають у ЖДУ імені Івана Франка лідируючі позиції.

На прес-конференції зі студентами та журналістами спілкувалися випускник-франківець, вихованець ЖДЮСШ «Авангард» Житомирської обласної ради, який представляє фізкультурно-спортивне товариство «Україна» і усе впевненіше додає медалі у скарбницю національної збірної України, чемпіон Світу 2013 року, кращий кікбоксер України 2013 року і чемпіон Європи з кікбоксингу 2014 року Володимир Демчук, срібна призерка Чемпіонату Європи з боротьби самбо, чемпіонка України з боротьби дзюдо Аліна Соколовська, володар Кубку Світу з кікбоксінгу 2013 року Павло Саврадон.

Відео дня

Під час прес-конференції спортсмени ділилися секретами свого успіху, цікавими історіями пропідготовку до змагань, їх проведення, організацію тощо. Так, Володимир Демчук поділився особливостями своїх поєдинків під час чемпіонату Європи з кікбоксингу 2014 року, розповів про гайдамацьку шапку, у якій хлопець виходить на бій із суперником. Започаткував таку традицію він під час змагань у Росії. А на нещодавніх змаганнях у словенському Маріборі гайдамацька шапка житомирського спортсмена викликала справжній фурор.

Студент-п’ятикурсник ЖДУ імені Івана Франка Павло Саврадон розповів присутнім про те, як саме доля звела його з кікбоксінгом. Своїм найважчим турніром він вважає змагання у Італії, де його суперником був чемпіон Світу. Щодо планів на 2015 рік, то хоче остаточно відновитися після травми і для початку здобути перемогу на Чемпіонаті України.

Тендітна дівчина Аліна Соколовська розповіла, що в спорт вона прийшла на прохання батька в десять років разом зі своїм братом. Проте склалося так, що брат залишив спорт, а дівчина почала займатися ним професійно. У 2015 році спортсменка планує звернути більше уваги на дзюдо, адже це олімпійський вид спорт та й полюбляє  його більше.

На завершення зустрічі із гордістю університету, ректор університету Петро Саух вручив диплом «Кращий спортсмен ЖДУ імені Івана Франка» Володимиру Демчуку. А Аліна Соколовська та Павло Саврадон отримали відзнаки «Кращий студент ЖДУ імені Івана Франка». Також спортсмени отримали сувеніри: бейсболи та краватку з емблемами навчального закладу.

«У студентів ЖДУ імені Івана Франка є головне, щоб стати частиною світової спортивної еліти: талант, незламна воля до перемоги і неймовірна працьовитість, а головне – дисципліна й налаштованість. Впевнений, що без цих основних якостей навіть найталановитіший спортсмен нічого не досягне і не здобуде», – підсумував ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

Previous Next

За повідомленням прес-служби Житомирського державного університету ім. Івана Франка

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up