На Соколовському кар’єрі пірнальник застряг на глибині 70 метрів

На Соколовському кар’єрі пірнальник застряг на глибині 70 метрів
Віце-чемпіон світу, абсолютний чемпіон і абсолютний рекордсмен України з фридайвінгу Олександр Бубенчиков розповів про те, як опинився у пастці на Соколовському кар’єрі у Житомирі.

Головне правило безпеки для фридайверів поза змаганнями - не пірнати поодинці, розказує Олександр.

Завжди повинен бути партнер, який зустрічатиме плавця на певній глибині і при необхідності зможе надати першу допомогу. Хоча від позаштатних ситуацій ніхто не застрахований.

«Найнеприємніша історія трапилася зі мною в Житомирі на Соколовському кар'єрі, глибина якого сягає 100 метрів. Готуючись до чемпіонату світу минулого року, я вирішив пірнути на 70 метрів, але майже досягнувши цієї позначки, зачепився за корч: він опинився між мною і тросом», - розповідає дайвер.

Відео дня

«Піднятися я не міг, а хмара суспензії на глибині 40 метрів зовсім не пропускала світло з поверхні, так що довелося діяти в повній темряві і на дотик скидати страхувальний ліньярд. Добравшись до поверхні, я зрозумів, що не можу віддихатися. Я почав хрипіти, кашляти, а потім горлом пішла кров», - продовжує Олександр.

Виявилося, він отримав баротравму - пошкодив легеневу тканину.

«На щастя, зі мною був мій напарник - найдосвідченіший нирець Віктор Решетняк, котрий надав мені першу допомогу. Я досить швидко відновився, але якийсь час ні про які зануреннях не могло бути й мови», - каже спортсмен.

За матеріалами Першого житомирського.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up