Забруднене середовище або брудні маніпуляції бізнесменів (точка зору)

Забруднене середовище або брудні маніпуляції бізнесменів (точка зору)
Чи можна сподіватись на реальне оновлення та очищення влади? Чи самознищиться клас хабарників та корупціонерів? Чи отримаємо ми можливість чесного ведення бізнесу та прозорості державного регулювання цього процесу?

Такими питаннями задається українське суспільство напередодні виборів до  місцевих рад. І якщо у столиці йде боротьба (принаймні, про це говорять  вголос), то яка ситуація в регіонах?

 Маємо свіжий приклад. 10 вересня поточного року Житомирською Обласною радою було прийнято рішення, яке по суті зупинило роботу дев’яти найпотужніших  підприємств з виробництва щебню.

 Голова обласної ради постановив: заборонити використання промислової  вибухівки марки «Ера» на місцевих кар’єрних підприємствах, аргументуючи  таке рішення загрозою довкіллю. Хоча досі жодних офіційних доказів чи  рішень відповідними органами надано не було.

Відео дня

Тобто, не маючи на те жодних  законних прав та підстав, забороняти застосування дозволенних державою вибухових речовин, місцева рада прийняла рішення, яке спрацювало на користь приватного підприємства – виробника промислової емульсійної  вибухівки «Анемікс», компанії «Західукрвибухпром», яка досить давно та  безуспішно просуває на ринок свій продукт. Але, зважаючи на необгрунтовану ціну і  сумнівну якість вибухівки, більшість кар’єрів відмовились від співпраці з  «Західукрвибухпромом».  «Винахідливий»  власник компанії Носов Констянтин Володимирович вирішив проігнорувати правила чесної конкуренції та пішов  іншим, корумпованим шляхом.

Як результат: підкуплені чиновники, які  проігнорували усі дозволи та ліцензії, видані державними органами  («Держгірпромнагляду», Міністерства охорони здоров’я та висновок Інституту  екогігієни та токсикології ім. Л.І. Медведя), та неправомірне блокування  складів з продукцією місцевою міліцією.

Беручи до уваги наближення дати виборів, можна лише здогадуватись  чому заступник голови Житомирської обласної ради Годований Руслан  Миколайович ініціював таке рішення.     

 Протягом кількох місяців, керівництвом «Західукрвибухпромом» Носовим Констянтином Володимировичем та Горбою Володимиром Станіславовичем, було організовано брудну інформаційну атаку на місцеве населення, яких переконували у тому, що начебто у  процесі використання  вибухівки «Ера» відбувається викид діоксинів у  повітря. Зводячи цей наклеп, ініціатори не вважали за потрібне провести  хоча б поверхневий аналіз матеріалу, після якого стало б зрозуміло, що  вибухівка марки «Ера» не містить подібних сполук чи токсинів, а шкода від неї не більша, ніж від спалення сміття. 

«Ера» була розроблена в акредитованій лабораторії державного підприємства  «Павлоградський хімічний завод» та обрана багатьма  кар’єрами – небезпідставно. Дана вибухівка підлягає постійному експертному контролю з боку державних структур, і є однією з небагатьох, що може продемонструвати  високу якість на виробництві, при цьому не завдавши шкоди довкіллю та здоров’ю людини.

Коментар Директора ТОВ «Гулянецький щебзавод»: «Ми мали досвід співпраці з компанією «Західукрвибухпром», який показав, що їх технології вимагають значних вдосконалень. Так як вибухи, проведені «Анеміксом», провокують сильні сейсмічні коливання та широкий радіус викиду каміння. Ми не можемо наражати на небезпеку людей, що проживають в селищах неподалік. Окрім того приватні компанії встановлюють не ринкову ціну за послуги, тому співпраця з «Павлоградським хімзаводом» сьогодні єдина можливість втриматися на ринку», – пояснює фахівець.

Дивно, що після такої тяжкої перемоги над «бандитським» режимом Януковича, ми сьогодні спостерігаємо таку безчинність. Коли представники бізнесу, можна сказати будівельники Української економіки, опускаються до таких брудних методів у гонитві за прибутком. Керівники кар’єрів масово бідкаються на бандитську поведінку Годованого Р.М., який уже кілька місяців телефонував їм та погрожував зупинити роботу виробництва за допомогою державних перевіряючих інстанцій.

Брудні маніпуляції зі свідомістю громадян суперечать Європейському рівню побудови бізнесу у сучасному українському суспільстві. Сьогодні спільнота не мовчатиме, і не дозволить повернутися до тих часів, коли гроші вирішували все. Представники трудових колективів обурені ігноруванням Житомирською облрадою проблеми, яка заради інтересів «нечистих на руку» бізнесменів спричинила зупинку роботи  низки підприємств. Їхнє офіційне звернення до голови Облради Француза Віталія Йосиповича з вимогою про скасування рішення – проігноровано, а відтак залишається тільки здогадуватись, що переконало  чиновників діяти всупереч закону, ще й напередодні виборів (закінчення  строку їх депутатської діяльності).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up