За два дні до голосування на Житомирщині змінили керівний склад Окружкому.

23 жовтня у виборчому окрузі №66 змінили голову Окружної виборчої комісії, а напередодні, 22 жовтня – заступника голови комісії.

Замість Світлани Александрової, яка очолювала ОВК з 26 вересня, і організувала процес роботи виборчих комісій,  керувати підрахунком голосів буде новопризначена Людмила Струкова.

За словами щойно знятого керівника комісії, нову голову супроводжували представники Партії регіонів та кандидата-мажоритарника Віталія Журавського, який також є регіоналом.

Світлана Александрова розповіла, як сталася заміна: «Після зняття з посади я - простий виборець, можу висловлювати свою думку, закон мені цього не забороняє. Розкажу, як все було. Тиждень тому  почалися дзвінки, попередження, що мене хочуть замінити. Це сталося після того, як я не прийняла 97 неправильно оформлених заяв від спостерігачів. Ці заяви приніс Дмитро Куриненко – технічний кандидат регіонала Журавського. Усі заяви були просто роздруковані на принтері, і на них не було особистих підписів. А заява без підпису не є дійсною. Я ці недійсні заяви відхилила, сказала – зробіть правильно і принесіть. Але часу вже не було, бо ці заяви принесли за 15 хвилин до закінчення терміну їх прийняття, тобто о 23.45 ночі. Я і ще чотири члени комісії сиділи до 24.00 в останній день подання, як і каже нам закон. В мене є чотири свідки, що ці заяви були без підписів. Ще всі ці 97 заяв були роздруковані на одному принтері, там був такий специфічний друк, з таким друком приносили документи із штабу Партії регіонів», - говорить Світлана Александрова. 

Відео дня

За її словами, після цього інциденту їй зателефонували із ЦВК, і попередили про заміну. І ось 24 жовтня о 10 ранку до приміщення ОВК у супроводі представників кандидата Журавського і Партії регіонів прийшла жінка, що представилась як Людмила Струкова. Сказала, що є новою головою ОВК і наказала віддати їй печатку комісії. Але ніяких підтверджуючих документів щодо зміни голови комісії вона не мала, так само не було відповідної постанови на сайті ЦВК.

Світла Александрова відмовилась віддавати печатку. «І через годину мене вже шукала міліція, мені вже дзвонили з ЦВК з погрозами, що якщо я не віддам печатку, в мене будуть проблеми. Хоча в законі написано, що головою або членом комісії людина стає тільки тоді, коли прийме присягу», - говорить колишня голова ОВК.

Варто зазначити, що усі члени ОВК, крім Александрової, 24 жовтня були на виїзді – розвозили бюлетні виборчим комісіям. На сайті ЦВК постанова про зміни в складі окружних виборчих комісій, датована 23 жовтня, з’явилась приблизно о 14.00. Також Александровій надійшла офіційна телефонограма. Після цього екс-голова запропонувала новопризначеній дочекатися членів комісії, щоб на засіданні прийняти присягу. Проте Струкова відмовилася. Під наглядом міліції, що вела відеозйомку, Александрова віддала печатку, підтвердивши це актом прийому-передачі. 

«Але нова голова та регіонали, що її супроводжували, хотіли мати доступ до всієї інформації, до зошиту реєстрації. Там зафіксовано, які були зміни членів ЦВК, зміни офіційних спостерігачів. Для чого знати новій голові, яких само членів ОВК поміняли? Я сказала, що я не маю права давати ніяких документів, тому що діловодство веде секретар і діловод, і вони за це відповідають», - розповіла Александрова.

Відбувся конфлікт, новопризначена голова і екс-голова написали свої пояснення в міліцію.

Колишня голова ОВК підкреслює: «Вся комісія була на виїзді. Я пішла, бо вже не маю повноважень, не можу залишатись. Нова людина залишилася сама в комісії, маючи усі можливості, щоб знищити чи вкрасти будь-які документи. На мою думку, на цьому етапі хочуть щось сфальсифікувати. Адже за день до цього замінили також заступника голови комісії, а ще давали подання на зміну секретаря, та його змінити не вдалось через суто технічні причини ». 

Про можливість фальсифікацій на передвиборчому окрузі №66 попереджував Комітет Виборців України. Як повідомило 22 жовтня видання Житомир он-лайн, КВУ висловлював стурбованість, бо дізнався про намір замінити керівний склад ОВК №66.

Посилання на Житомир он-лайн  http://zhitomir-online.com/2014/10/22/komitet-vyborciv-sturbovanyy-sytuaciyeyu-u-66-vyborchomu-okruzi.html

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up